INCREDIBIL: 59 de oameni au murit în Centrele de Boli Psihice Măciuca şi Băbeni. Directorul DGASPC Vâlcea neagă aceste informaţii!

UPDATE: Directorul DGASPC Vâlcea, Nicolae Badea, le dă un drept la replică celor de la Centrul pentru Resurse Juridice, care au afirmat pentru tolo.ro că 59 de persoane au murit în centrele neuropsihiatrice de la Măciuca şi Băbeni, iar decesele nu au fost cercetate de poliţişti. Directorul Badea susţine că nu este nimic adevărat din ceea ce spun reprezentanţii organizaţiei respective, fiind vorba, de fapt, despre 59 de decese în toate cele 11 centre din judeţ, inclusiv în cele pentru vârstnici, şi este vorba despre o statistică pe ultimii 3 ani. Mai mult, toate decesele au fost comunicate la Bucureşti, unui organism de monitorizare al statului, iar la fiecare caz în parte s-a făcut cercetarea de către medicii legişti. Spre exemplu, anul trecut, la Măciuca au decedat patru persoane, iar la Băbeni (în toate cele 4 centre) au murit alte patru persoane. “Nu este adevărat ceea ce s-a scris despre numărul persoanelor decedate în aceste două centre. Ei vorbesc despre o statitică pe ultimii trei ani, din toate centrele de pe raza teritorială a judeţului Vâlcea. În plus, nu au existat decese violente şi, ca atare, nu au fost suspiciuni cu privire la vreunul dintre cazurile de deces. Toate cazurile au fost comunicate centrului de monitorizare, iar medicii legişti au făcut constatările cu privire la cauza morţii pacienţilor” – ne-a declarat directorul Nicolae Badea. 

Cât despre Centrul pentru Resurse Juridice – organizație neguvernamentală care verifică respectarea drepturilor omului şi a egalităţii de şanse, pe surse am aflat că ar fi un organism cu finanţare „sorosistă”, plătit să supravegheze, din nu se ştie ce motiv, toate centrele neuropsihiatrice din ţară.

Noi dezvăluiri pe tolo.ro de la Centrul de Boli Psihice de la Măciuca şi, de data asta, şi de la Centrul Băbeni. Din ce spun jurnaliştii de la Bucureşti, în ultimii doi ani, în cele două centre de boli psihice din Vâlcea au murit nu mai puţin de 59 de oameni. Ceea ce i s-a părut incredibil a fost faptul că Poliţia Vâlcea nu a investigat cazurile. Sigur, cei care trebuie luaţi la întrebări dacă s-au făcut sau nu cercetări sunt şefii de la Secţiile de Poliţie Băbeni (în ultimii doi ani, la Băbeni, şef a fost un personaj promovat recent de conducerea IPJ Vâlcea – Georgian Bojete) şi Măciuca.

„În ultimii doi ani, la centrele Măciuca și Băbeni din Vâlcea au murit 59 de oameni fără ca poliția să investigheze. Vâlcea este în primele 10 județe la mortalitatea din centrele cu dizabilități și nu a fost sesizată poliția în nici unul din cazuri! La toți, cauza morții a fost stop-cardiorespirator, cu excepția unui singur caz de pneumonie, ceea ce este ciudat dacă ai în față studiile din restul județelor”, povestește, pentru tolo.ro, Georgiana Pascu, de la Centrul pentru Resurse Juridice – o organizație neguvernamentală care verifică respectarea drepturilor omului şi a egalităţii de şanse.

Mai mult, au apărut noi imagini cu bolnavii de la Măciuca, care erau goi şi lăsaţi nesupravegheați şi care alergau prin curțile vecinilor și intrau în casele oamenilor.

”Îi lasă nesupravegheați și intră în curți. Unii pleacă de acolo cu ce pot, cu o cratiță, așa cum mi s-a întâmplat mie. Asta după ce luase unele obiecte din casă și le aruncase în curte”, povestește unul dintre localnicii care locuieşte în vecinătatea centrului de neuropsihiatrie, pentru tolo.ro

 

loading...

You May Also Like

2 thoughts on “INCREDIBIL: 59 de oameni au murit în Centrele de Boli Psihice Măciuca şi Băbeni. Directorul DGASPC Vâlcea neagă aceste informaţii!

  1. Nu imi vine sa cred ce vad. Imaginile sunt facute in vara nu acum. E zapada , nu e soare hmm . Minciuni

Comments are closed.