INCREDIBIL. Bătrân din Vâlcea, escrocat de indivizi ce se dădeau polițiști (FOTO)

Foloseau insigne de poliţişti şi se recomandau ca atare, folosindu-se de calitatea oficială pentru a escroca. Este vorba despre doi indivizi din Cluj, care au jefuit un bătrân din Râmnicu Vâlcea, spunându-i că banii pe care-i are în casă sunt falşi şi trebuie ridicaţi pentru o anchetă. Bătrânul de 83 de ani, credul şi depăşit de situaţie, a crezut întreaga poveste, însă ulterior i-a povestit fiicei sale tot ce s-a întâmplat. Aceasta din urmă şi-a dat seama că este vorba despre o înşelătorie şi a sunat imediat la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Incidentul a avut loc ieri, 20 ianuarie 2021, iar poliţiştii vâlceni au reuşit, cu operativitate, să-i prindă pe escroci, să recupereze prejudiciul şi să-i bage după gratii.

“Din cercetările efectuate la fața locului a reieșit că doi bărbați s-ar fi recomandat a avea o calitate oficială și, sub pretextul că au informații că bătrânul deține bani falși, l-ar fi deposedat de bani.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale și din schimbul de informații operative cu polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, s-a reușit depistarea, în localitatea Milcoiu, a unui autoturism în care se aflau doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, bănuiți de comiterea faptei.

La efectuarea controlului corporal și al autovehiculului, polițiștii au descoperit o insignă, pe care aceștia ar fi folosit-o pentru a se prezenta și 7.550 de lei.

În baza probatoriului administrat, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia  fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și uzurparea de calități oficiale.

Astăzi, cei doi bărbați vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like