INCREDIBIL. Teroare şi la Drăgăşani. Un bărbat periculos aleargă oamenii cu cuţitul pe stradă sau le dă cu parul în cap

/

UPDATE 14 iunie 2018: Indivdul din Drăgăşani care a alergat o femeie cu cuţitul pe stradă şi a lovit cu parul în cap un bărbat a fost ridicat de poliţişti. Azi, 14 iunie 2018, poliţiştii au demarat cercetările împotriva lui Gheorghe Chelcea pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare. Urmează să fie propusă internarea agresorului. 

Este deja o certitudine că în anumite zone din judeţul Vâlcea, oamenii legii nu mai pot asigura protecţia şi siguranţa cetăţenilor, poliţiştii fiind, în mod evident, depăşiţi de situaţie. După celebrul caz al rromului de la Berbeşti, iată că în atenţia opiniei publice apare un alt individ periculos care terorizează locuitorii din cartierul Zlătărei al municipiului Drăgăşani.

Este vorba de Gheorghe C., 43 de ani, care de o bună perioadă de timp a băgat spaima în rândul drăgăşenenilor din cartierul menţionat. Însă, ieri, 11 iunie 2018, lucrurile au degenerat în violenţe extrem de grave, în doar câteva ore omul făcând două victime.

Primul incident a avut loc în jurul orei 19.30, când bărbatul s-a dezbrăcat în pielea goală, a luat un cuţit, a ieşit pe stradă şi a început să o alerge şi să o ameninţe cu moartea pe o femeie care trecea prin zonă. Femeia a scăpat ca prin minune, după ce a fost alergată circa 100 de metri. Poliţia din Drăgăşani nu a intervenit de data aceasta, deşi martorii spun că a existat o sesizare cu privire la incident.

Şi astfe, după doar câteva ore, Gheorghe C. a recidivat. De data aceasta, el a luat un par din curte, a ieşit din nou pe stradă şi a început să-l lovească cu bestialitate pe un bărbat care se întorcea acasă de la muncă. Martorii au sunat imediat la 112, iar la faţa locului şi-au făcut apariţia doi poliţişti, dar şi un echipaj al ambulanţei. Victima a ajuns la spital în stare destul de gravă, fiind şi acum internată la Spitalul Drăgăşani cu traume serioase la cap.

Iată ce spune un martor: „Toţi din cartierul Zlătărei ştim că individul are probleme psihice, el fiind şi internat într-un sanatoriu din Timişoara. Este extrem de violent şi nu este prima dată când reacţionează aşa. Se ia de orice persoană care trece pe stradă. Ameninţă, loveşte… Nici mama sa nu mai stă cu el în casă de frică. Omul este un pericol constant”.

Până acum, Poliţia Drăgăşani nu a luat nicio măsură împotriva agresorului din Zlătărei, el fiind lăsat în continuare în libertate. Martorii evenimentelor de ieri susţin că celor doi poliţişti care au ajuns la faţa locului le-a fost teamă să îl încătuşeze şi au cerut întăriri. Însă, din spusele oamenilor, şeful Poliţiei Drăgăşani ar fi refuzat să trimită mai multe forţe de ordine în zonă, el fiind mai preocupat cu organizarea unei petreceri.

„Pot să vă confirm cele două incidente de ieri şi vă pot spune că se va solicita instanţei internarea bărbatului pentru că prezintă un real pericol. Poliţiştii din Drăgăşani au întocmit un dosar penal pe numele agresorului. Cercetările continuă” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Bălteanu.

Domnule inspector – şef Cosmin Iana, nu credeţi că, în zonele unde siguranţa cetăţenilor nu mai poate fi garantată de forţele de ordine, ar fi cazul ca şefii structurilor să răspundă cu „scaunul” lor? Aşteptăm cu interes să vedem ce măsuri vor fi luate de conducerea IPJ Vâlcea atât la Berbeşti, cât şi la Drăgăşani.

foto: arhivă

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like