Mafia vaccinării la Vâlcea. Trei asistente reținute, medicul pus sub control judiciar

UPDATE: Tribunalul Vâlcea a decis să nu le trimită după gratii pe cele trei asistente acuzate de corupție și fals, ci să le plaseze în arest la domiciliile lor din Mihăești și Râmnicu Vâlcea. Mădălina Roxana Ț., Nicoleta Neliana I. și Ioana Mariana F. nu vor avea voie să părăsească locuința până în ianuarie.

Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. În temeiul art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin. 4 lit. d cu aplic. art. 218 Cod procedură penală; Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 14 decembrie 2021 şi până la data de 12 ianuarie 2022, inclusiv, faţă de inculpatele: -Ţ. MĂDĂLINA ROXANA, , – I. NICOLETA NELIANA, – F. MARIANA IOANA, În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală; Impune inculpatelor obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuiesc, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. (…) Pe durata arestului la domiciliu, inculpatele au următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemate; – să nu comunice şi să nu ia legătura cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martori ori experţi. Desemnează ca organ de supraveghere Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, Serviciul Investigaţii Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală; Atrage atenţia inculpatelor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. O copie a prezentei încheieri se va comunica inculpatelor şi instituţiilor prevăzute la art. 221 alin. 8 Cod procedură penală. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatelor reţinute prin Ordonanţele din 13.12.2021 orele 18,30, 19,05, respectiv 20,05 date în dosarul nr. 339/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. În baza art.275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare” – se arată în minuta instanței.

Trei asistente medicale din Vâlcea au fost reținute în urma descinderilor ce au avut loc ieri, 13 decembrie 2021, iar medicul implicat a fost pus sub control judiciar.
Una din asistente este angajată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Vâlcea, în timp ce medicul ar avea un cabinet la Stoenești. Ceilalți asistenți implicați, printre care se numără și fratele secretarului Prefecturii Vâlcea, sunt cercetați în stare de libertate. De asemenea, și polițistul din cadrul IPJ Vâlcea a fost lăsat liber. Așa cum menționam într-un articol precedent, agentul intermedia “afacerea” între cadrele medicale și cei ce doreau certificat verde fără să se înțepe. Totul era destul de facil, pentru că soția polițistului este și ea asistentă la UPU Vâlcea.

Reamintim că, ofițerii DGA Vâlcea și procurorii Parchetului Vâlcea au descins ieri la centrul de vaccinare din Mihăești, acolo unde există suspiciuni că se simulează, în anumite cazuri, vaccinarea, serul fiind aruncat la chiuvetă în loc să fie administrat persoanelor. Astfel, ar fi vorba de zeci de certificate verzi false emise, prețul unuia ajungând la 300 de euro.

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infractiuni de corupţie şi fals, comise în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid” – au precizat procurorii.

foto: capturi video

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like