MIROASE a RĂZBUNARE? Îl va “executa” Vețeleanu pe directorul de la Filarmonică?

Surprinzător sau nu, primarul şi viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea par să caute răzbunare. Ţinta lor este directorul Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, dirijorul Mihail Ştefănescu, care acum e posibil să plătească pentru “îndrăzneala” sa de a da declaraţii împotriva lui Gutău şi Veţeleanu în dosarul de uzurpare de calităţi oficiale şi abuz în serviciu. Edilul şi vicele său şi-au pregătit răzbunarea cu tact şi se acoperă de o hotărâre a Consiliului Local.

Despre ce este vorba? La şedinţa Consiliului Municipal al Râmnicului din data de 29 martie 2016, un punct de pe ordinea de zi a fost “Aprobarea regulamentului de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului la Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea, instituţie publică de cultură din subordinea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea”. Ei bine, în cadrul acestui punct s-a votat şi delegarea unui reprezentant al CL în comisia de evaluare a managerului. Şi cum nu se putea altfel, singura propunere a fost ca Eusebiu Vețeleanu să facă parte din această comisie, fiind votat în unanimitate. Nimeni nu a ridicat problema însă că, din punct de vedere moral, viceprimarul nu ar fi avut ce căuta în această comisie, fiind necesară o altă propunere. Însă, sursele noastre din primărie susţin că planul lui Gutău şi lui Veţeleanu este să scape cu eleganţă de Ştefănescu, care le stă ca un ghimpe în coaste.

Ştefănescu a spus tot în faţa anchetatorilor

După cum bine se ştie, pe masa procurorului Laurenţiu Streza de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea trenează încă de anul trecut un dosar în care primarul Mircia Gutău şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu au deja calitatea de inculpaţi. Dacă edilul este acuzat de uzurpare de calităţi oficiale şi instigare la abuz în serviciu, vicele este acuzat de abuz în serviciu. Motivul  ar fi că Gutău a întocmit acte de primar şi a condus şedinţe la sediul Primăriei şi în teren înainte de a fi validat în funcţie şi în timp ce Veţeleanu era viceprimaru cu atribuţii de primar. Procurorul Streza i-a informat deja pe cei doi că împotriva lor a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi că au calitatea de inculpat în dosarul 2924/P/2016, iar în scurt timp se pare că dosarul va ajunge şi în instanţă.

În această cauză însă, unul din martorii cheie de la dosar este nimeni altul decât directorul Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, Mihail Ştefănescu, care, conform surselor noastre, ar fi spus tot ce ştie în faţa anchetatorilor şi, mai mult, a povestit şi un incident pe care l-a avut cu Gutău la şedinţa operativă din data de 27 iunie 2016, atunci când actualul edil l-a dat afară din şedinţă, pe motiv că a întârziat, deşi nu era primar la acea dată.

Ştefănescu: “Dacă vrea să se răzbune, să se răzbune!”

Ca atare, Mihail Ştefănescu a devenit persona non-grata pentru Gutău şi Veţeleanu, iar acum acţiunea edilul şi a vicelui miroase de departe a un soi de răzbunare. Directorul Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea ne-a declarat că nu se teme de o eventuală răzbunare.

“Respect ce a decis Consiliul Local. Este o evaluare anuală şi voi fi evaluat pe anul precedent. Şi anul trecut mi-au mai trimis un audit pe alte probleme. Dacă vrea să se răzbune, să se răzbune! Dar nu are cu ce! În dosarul respectiv eu am dat declaraţii doar cu ce s-a întâmplat în realitate” – ne-a declarat Mihail Ştefănescu.

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “MIROASE a RĂZBUNARE? Îl va “executa” Vețeleanu pe directorul de la Filarmonică?

Comments are closed.