NEWS ALERT. Patru candidați pentru postul de inspector șef al IPJ Vâlcea

/

După o perioadă îndelungată, postul de inspector șef al Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Vâlcea a fost scos la concurs. Examenul va consta într-un interviu structurat pe subiecte profesionale și va avea loc în data de 3 august 2022.

Dar haideți să vedem cine s-a înscris la concurs! Am putea spune că nu e nicio surpriză de proporții printre cei patru candidați care și-au depus dosarele. Doar unul este necunoscut publicului larg din județul Vâlcea, în rest ceilalți trei sunt pe cât de cunoscuți, pe atât de controversați. Aceștia sunt: comisarul șef Ion Matei, comisarul Cosmin Iana, comisarul Sorin Oară și subcomisarul Daniel Ionuț Mazilu. Iar acum să îi luăm pe rând.

Matei, eternul candidat…

Comisarul șef Ion Matei este actualul adjunct al Poliției Vâlcea și eternul candidat la scaunul de comandant. La sfârşitul lunii februarie 2020, Matei a fost „exilat” de conducerea IGPR tocmai la Vaslui, acolo unde a ocupat tot postul de adjunct al Inspectoratului. Motivele nu se știu nici până acum, deși zvonuri au existat însă nu are niciun sens să le mai menționăm pentru că nu s-au adeverit. Ulterior, în același an, el a revenit acasă și de atunci este adjunct al IPJ Vâlcea. Evident că Ion Matei nu putea rata ocazia de a se înscrie la concurs, cum a făcut-o de fiecare dată când postul a fost scos la concurs. Acum, însă, el se pare că este destul de încrezător în șansele sale de reușită. Potrivit unor surse, Matei s-ar învârti exact în cercul politic potrivit pentru a avea susținerea necesară. Se vorbește prin ”târg” de faptul că social – democrații fac toate ”cărțile pentru ca Matei să ajungă inspector șef”.

Iana vrea din nou inspector șef

Acum să vorbim despre comisarul Cosmin Iana, cel care a ocupat vremelnic funcția de comandant al unității de la Vâlcea. Acesta a condus IPJ-ul din 2018 și până în 2019, atunci când a făcut rocada cu un alt candidat, Sorin Oară. La început, comisarul Cosmin Iana nu a fost totuși prea agreat de nucleul dur din IPJ Vâlcea, ofiţerii cu experienţă gândindu-se la un moment dat chiar la un boicot. S-au calmat spiritele ulterior și nu a mai protestat nimeni.
Când i-a expirat mandatul, Iana a retrogradat la funcția de adjunct al Poliției Municipiului, post câștigat prin concurs chiar în perioada cât era inspector șef (!!!). De atunci, acesta a mai intrat de puține ori în lumina reflectoarelor, ultima dată fiind în octombrie 2021, atunci când comisarul Iana a fost găsit în stare de incompatibilitate de ANI. Între timp s-ar fi lămurit problema, se pare! Cât despre susținerea politică, se știe faptul că Iana este un apropiat al deputatului Eugen Neață și, implicit, al primarului Mircia Gutău.

Demis în direct de ministrul de Interne, Oară candidează cu tupeu

Cel de-al treilea candidat este comisarul Sorin Oară, pe care vă spunem sincer că nu ne așteptam să îl vedem în această postură. Sigur, și împuternicirea lui la comanda IPJ Vâlcea, din anul 2019, a fost o adevărată surpriză… neplăcută. Omul a fost atât de performant în funcție încât, la sfârșitul aceluiași an, a fost demis în direct, într-o videoconferință, de ministrul de Interne. Atunci i s-a reproșat că, sub comanda sa, nu mai puțin de 23 de polițiști au fost ultragiați, doi dintre ei fiind chiar snopiți în bătaie de rromii de la Ionești. De asemenea, Oară și-a atras oprobriul ministrului după ce, inspector șef fiind, a încălcat de două ori Codul Rutier. El a fost prins chiar de subordonații săi conducând cu viteză excesivă. A fost amendat, iar permisul i-a fost reținut. Rușinos, nu?

Mazilu, de la șef de post direct la vârf?

Despre cel de-al patrulea candidat nu știm foarte multe lucruri. Asta pentru că subcomisarul Daniel Ionuț Mazilu nu s-a remarcat cu nimic public până acum. Știm doar că la ora actuală este șef de post al Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti, post pentru care a candidat în 2017, pe atunci fiind respins. Ce-i drept, cu o notă măricică. Între timp, omul a urcat pe scaun, iar acum vrea mai sus… chiar în vârf.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like