Noi controverse pe tema înființării unei secții exterioare a SJU Vâlcea la Bălcești

De ani de zile se vorbește despre înființarea unui centru medical de urgențe în orașul Bălcești, iar când acest lucru este pe cale să se realizeze, conducerea Spitalului Județean Vâlcea îl acuză pe primarul localității că pune bețe-n roate. După o serie lungă de dezbateri și de controverse, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și directorul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, dr. Dan Ponoran, au demarat procedurile pentru înființarea unei secții exterioare a SJU la Bălcești, acolo putând fi preluate toate urgențele din oraș, dar și din localitățile învecinate.

Numai că, acum, într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului Județean spune că primarul refuză înființarea secției. Iată comunicatul:

“In urma adresei Primariei Orasului Balcesti referitoare la infiintarea unei structuri medicale in orasul Balcesti, facem urmatoarele precizari:

In acest material nu vom folosi termeni tehnici sau detalii care sa descrie prea mult situatia cu care ne confruntam in prezent, in relatia cu Primaria Orasului Balcesti, ci vom fi cat se poate de succinti.

V-am informat, cu ceva vreme in urma, despre concluziile Comisiei mixte constituita la initiativa domnului presedinte alConsiliului Judetean Valcea – ec. Constantin Radulescu, privind demersurile si angajamentele fiecarei institutii implicate in acest proiect comun de infiintare a unei sectii exterioare a SJU Valcea in orasul Balcesti, care sa inlocuiasca spitalul desfiintat in anul 2010.

– Revenim asupra acestui subiect, pentru a va informa ca a fost inaintat Primariei Orasului Balcesti, cu semnaturile tuturor institutiilor partenere (Consiliul Judetean Valcea, Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, Directia de Sanatate Publica Valcea si CAS Valcea), proiectul final pentru infiintarea unei sectii de Recuperare Medicala si Fizioterapie, precum si a unei componente de garda medicala, la domiciliu, absolut necesara pentru rezolvarea urgentelor medicale din orasul Balcesti si zonele limitrofe.

Conform angajamentului domnului primar al orasului Balcesti, spatiul in care poate fi amenajata aceasta sectie, ar fi urmat sa fie pus la dispozitia SJU Valcea, renovat la standardele impuse de legislatie, de catre Consiliul Local al Orasului Balcesti si de catre domnul primar Constantin Aleca.

Am primit insa o adresa semnata de domnul primar prin care ne informeaza ca isi doreste alta structura, dar care nu intruneste conditiile legale pentru a fi infiintata.

 Nu intelegem aceasta atitudine a domnului primar si credem ca, daca se doreste cu adevarat infiintarea unei sectii exterioare a SJU Valcea in orasul Balcesti, atunci toate partile implicate trebuie sa isi respecte angajamentele si partenerii.

Ne exprimam, in continuare, disponibilitatea in rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru valceni si asteptam ca domnul primar al orasului Balcesti sa ne comunice data la care ne poate fi pus la dispozitie spatiul necesar desfasurarii activitatii unei sectii exterioare a SJU Valcea in orasul Balcesti”.

Primarul contraatacă

În schimb, primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca, spune că nimic nu este adevărat și că totul este doar o joacă politică în perspectiva alegerilor locale de anul viitor. Edilul susține că i s-a pus în vedere să modernizeze spațiul pentru secția exterioară a SJU Vâlcea într-un timp foarte scurt.

“Nici nu mai am cuvinte. Bănuiesc că Ponoran e pus de cine e pus să dea comunicate de presă. E o mare manipulare si minciună. Comisia a fost înființata în luna mai 2018, apoi s-au întâlnit în septembrie, iar la sfârșitul anului trecut au venit la Bălcești și au verificat. În februarie 2019, m-am treszit că îmi comunică ca până la sfârșitul lunii martie să ma apuc de recompatimentare și efectuarea tuturor lucrărilor de modernizare. Păi e sănătos la cap cel care îmi cere ca într-o lună și jumătate să fac așa ceva? Când iau toate avizele, de unde fac rost de buget când eu nu am bugetul aprobat și merg pe cel de anulo trecut? E bătaie de joc! Totul e politic, pentru că vin alegerile locale și trebuie să mă atace”
– ne-a declarat primarul din Bălcești, Constantin Aleca.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like