Numărul carantinaților crește. DSP Vâlcea continuă să aibă șefa în concediu!

Situația tragico – absurdă de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, continuă. Reluam o temă doar pentru a întări opiniei publice ideea că un șef de instituție este absolut iresponsabil în vreme de pandemie. Medicul Lorena Mărgăritescu a plecat în concediu de odihnă o lună, în Germania. Motivul este simplu și nobil la prima vedere: una din fiicele sale naște. Într-o situație normală, concediu luat de Mărgăritescu ar fi fost motiv de mesaje și telefoane de felicitări. Acum, însă, când coronavirusul se răspândește în țară (iar Vâlcea nu e o insulă izolată), este cel puțin inoportună plecarea șefei DSP. Fiica domniei sale va naște (sau a născut deja) asistată de medici profesioniști din Germania. Mărgăritescu s-a dus acolo ca să-i fie alături moral. Or, la Vâlcea, instituția pe care o conduce se descurcă din ce în ce mai greu mai ales din cauza lipsei acute de personal.

Amintim că directoarea DSP a plecat în concediu în primele zile ale lunii martie, deci se va întoarce în primele zile ale lunii aprilie. Dacă la acestea mai adăugăm și cele două săptămâni obligatorii de izolare la domiciliu, vom constata cât de gravă este iresponsabilitatea șefei unei instituții care se află în prima linie a luptei cu noul virus. Într-o țară cu instituții firești, înlocuirea Lorenei Mărgăritescu din funcție ar trebui să ajungă la Vâlcea înainte de finalul concediului.

Astăzi, 17 martie, DSP Vâlcea a emis un comunicat prin care anunță că există un număr de 218 persoane aflate în izolare la domiciliu, 106 persoane în carantină și 12 internați la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like