PERCHEZIȚII în VÂLCEA și ARGEȘ. Comisari de la Protecția Consumatorului acuzați de luare de mită

Procurorii DNA Pitești au descins, zilele trecute, în opt locații din județul Vâlcea și Argeș. Anchetatorii au percheziționat două sedii de instituții publice, dar și domiciliile unor persoane fizice. În speță este vorba despre un dosar de luate de mită, în care doi comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș au fost reținuți. Dumitru Constantin Boboc, comisar superior în cadrul CJPC Argeş, este acuzat de luare de mită, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, iar Paul Constantin Zamfir, de luare de mită, în formă continuată.

Procurorii anticorupție susțin că, în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi comisari ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.


“Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați, ce presta servicii de alimentație publică, își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc. (…) În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane” – precizează procurorii DNA Pitești.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like