PERCHEZIŢII în VÂLCEA: Trei persoane au fost reţinute

/

UPDATE: Magistraţii Judecătoriei Bălceşti au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor trei persoane acuzate de furt calificat ce au fost percheziţionate zilele trecute. Inculpaţii din dosar sunt Marian Budescu, Daniel Codreanu şi Adrian Marian Stoica, ei urmând să stea după gratii pentru următoarele 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Arestează preventiv pe inculpaţii Budescu Marian, Codreanu Daniel, Stoica Marian Adrian, toţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat prev. de art.228 alin.1-229 alin.1 lit.b şi alin.2 lit.b C.pen., în dosarul nr.906/P/2016, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu astăzi, 13.01.2017, şi până la 11.02.2017 inclusiv. Cheltuielile judiciare efectuate de către stat rămân în sarcina acestuia, onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 130 lei, avansându-se din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13 ianuarie 2017, ora 16,30, la sediul Judecătoriei Bălceşti, judeţul Vâlcea” – se arată în minute instanţei.

Trei vâlceni au fost reţinuţi, ei fiind principalii suspecţi într-un dosar de furt calificat. Pentru a-şi finaliza ancheta, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Bălceşti, cu sprijinul mascaţilor, au efectuat, în data de 12 ianuarie 2017, trei percheziţii, la domiciliile suspecţilor din oraşul Bălceşti.

Oamenii legii susţin că au descoperit că în noaptea de 26/27 noiembrie 2016, cei trei indivizi – C.D., de 39 de ani, B.M., de 26 de ani S.M.A., de 21 de ani, toţi domiciliaţi în oraşul Bălceşti – ar fi escaladat gardul împrejmuitor al unei locuinţe din comuna Ghioroiu şi ar fi pătruns în garaj, pe o fereastră, de unde ar fi sustras un ATV, două generatoare de curent, două drujbe, băuturi alcoolice şi mai multe unelte electrice, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei.

„În urma cercetărilor efectuate, a exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale au obţinut autorizaţii pentru percheziţionarea locuinţelor celor 3 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în dimineaţa zilei de 12 ianuarie a.c., au descins la locuinţele acestora şi au pus în aplicare 4 mandate de aducere la sediul Poliţiei Bălceşti. Persoanele în cauză reuşiseră să înstrăineze toate bunurile sustrase, însă poliţiştii au reuşit recuperarea ATV – ului de la un cumpărător de bună credinţă, care, de asemenea, a fost condus la poliţie pentru declaraţii” – precizează IPJ Vâlcea.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ei fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti cu propunerea de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea procurorului de caz.

loading...

You May Also Like