PERCHEZIŢII la DRĂGĂŞANI – AFACEREA CORONAVIRUS. Vindeau ilegal măşti chirurgicale aduse din China!

În această perioadă de criză medicală şi economică, mulţi încearcă să se îmbogăţească, înşelând şi cetăţenii, dar şi statul. Două persoane din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, au fost ieri, 6 aprilie 2020, luate pe sus de mascaţi, fiind suspecte că vând ilegal măşti pentru COVID-19, aduse din China. Bănuiţii sunt acuzaţi de săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

„În cursul zilei de 06 aprilie 2020, pe baza mandatelor emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, au fost efectuate, de către lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţia mun. Drăgăşani, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, 2 percheziții domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, fiind identificate mai multe măşti chirurgicale de protecţie individuală, de provenienţă China, în valoare de aproximativ 17.000 lei.

În cauză, procurorii şi lucrătorii de poliţie judiciară au beneficiat de sprijin de specialitate din partea lucrătorilor de poliţie din cadrul  Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like