Polițist din Vâlcea, încătușat pentru luare de mită! A luat șpagă peste 15.000 de euro

/

UPDATE: Polițistul vâlcean Mihai Dandea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Fără nicio jenă și-a trădat colegii și îi privea zilnic în ochi deși le sabota munca. Mihai Dandea, despre el este vorba, un polițist din cadril Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vâlcea. Încă din anul 2020, agentul de poliție primea mită de la un suspect cercetat de DIICOT Vâlcea într-un dosar de fraudă informatică. A cerut în continuu, până a adunat peste 15.000 de euro. Ultimii 500 de euro primiți i-au pus capac însă, pentru că procurorii DNA au reușit să-l prindă în flagrant. Dandea a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie dus în fața instanțe pentru arestare preventivă.

“Inculpatul Dandea Mihai, în calitatea menționată mai sus, începând din toamna anului 2020 și până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice, și ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri. 
Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins și primit suma de bani menționată mai sus pentru a pune la dispoziția persoanei respective informații confidențiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunoștință în virtutea atribuțiilor sale de serviciu. 
În același context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. 
Inculpatului Dandea Mihai i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. (…)

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” – se arată într-un comunicat al DNA.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like