Poliţist din Vâlcea, trimis în judecată pentru purtare abuzivă! „Miliţianul” a agresat un minor!

Caz incredibil în comuna Valea Mare, din judeţul Vâlcea, acolo unde şeful Postului de Poliţie este acuzat că ar fi agresat fizic şi verbal un minor din localitate. Lucrurile au mers şi mai departe, procurorii considerând că există indicii care atestă faptul că agentul şef principal de poliţie Dumitru Buteşteanu ar fi comis infracţiunea de purtare abuzivă, trimiţându-l în judecată pe rolul instanţei Judecătoriei Bălceşti. Cauza a fost înregistrată în luna iunie 2016.

Din informaţiile pe care le avem, se pare că cel care a făcut plângerea penală împotriva poliţistului a fost minorul Ş.I.C., conflictul dintre cei doi datând încă din anul 2013. Copilul le-a povestit procurorilor că ar fi fost agresat fizic şi verbal în repetate rânduri de către agentul şef principal de poliţie Dumitru Buteşteanu. Sigur, trebuie să menţionăm că minorul a avut câteva probleme penale în localitate, el chiar recunoscându-şi faptele săvârşite, acelea de furturi din locuinţe. Însă, chiar şi aşa, Ş.I.C. nu a mai suportat comportamentul agresiv al poliţistului şi a decis să-i facă plângere penală.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a şi luat măsuri în această speţă, agentul şef principal fiind pus la dispoziţia unităţii încă din data de 20 mai 2016, atunci când împotriva sa s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, el fiind acum judecat în stare de libertate. Conform art. 296, din Codul Penal, „întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă. Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

4 thoughts on “Poliţist din Vâlcea, trimis în judecată pentru purtare abuzivă! „Miliţianul” a agresat un minor!

  1. Perfect, il judecati tocmai pe ala care ii tine la respect pe hoti. Nu va dati seama ca de acum inainte cei care va vor sparge locuintele nu vor mai fi prinsi? Poate mai si omara pe ici pe colo si asta din cauza voastra!

  2. Da , serios… Oare cum s-au gandit sa faca chestia asta dupa atatia ani? Nu cred ca o sa fie un HAPPY END, dar vom vedea !!!

  3. cercetatil si pe politistul Nastasie Daniel care a impartit bunurile furate de cumnatul sau CHIRITA ROBERT cu hotul si care taie si spinzura in comuna,umbla beat,incurajeaza hotii,iar cumnatusau continua cu hotiile,conduce beat.acest politist lucreaza pe l oameni din comunaMaciuca unde el este politist,la lucrari agricole simulte altele pe acest politist de ce nul cerceteaza nimeni il protejeaza sefii lui?

Comments are closed.