FOTO. Polițist vâlcean de la Ordine Publică, amendat și cercetat disciplinar. La volan fără ITP și RCA

/

Ce exemplu dai tu ca om al legii când calci în picioare legislația fără nicio apăsare! Un polițist de la Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea s-a urcat la volanul unui autoturism deși nu avea poliță RCA valabilă, iar ITP-ul era expirat. Ghinionul său a fost acela că a fost implicat într-o tamponare la Călimănești, iar ”amiabila” nu a putut fi făcută. Ba mai mult, conform celuilalt șofer, polițistul vâlcean a încercat să scape de responsabilitate, plecând de la fața locului. De menționat este că polițistul se afla în timpul liber.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea nu a făcut public incidentul, însă cu toate acestea, până la urmă, s-a aflat totul. Asta pentru că celălalt șofer implicat tamponare, un sibian, a povestit întreg incidentul jurnaliștilor publicației Ora de Sibiu.

Evenimentul rutier a avut loc duminică seara pe DN7, la Călimănești, pe când se afla în coloană așteptând la semafor.

„Circulam dinspre Sibiu către Vâlcea, iar la Călimănești, când așteptam la semafor, în zona unde au loc lucrări, o persoană mi-a lovit mașina din spate. Ne-am înțeles că facem amiabilă, fiindcă nu era nimeni rănit. Am convenit să mutăm mașinile în parcare, iar în acel moment a început să-mi spună că el este polițist. I-am spus că nu contează asta și să scoată asigurarea să facem să fie bine. După asta, mi-a spus că merge până la baie, dar de fapt a plecat. Am sunat la 112 și a venit poliția pentru cercetări”, spune Florin T., sibianul implicat în tamponare. 

După apelul pe 112, polițiștii rutieri vâlceni au mers la fața locului și au început cercetările. Astfel au descoperit că vinovatul pentru producerea tamponării era chiar un coleg de-al lor de la Biroul de Ordine Publica, în vârstă de 33 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că șoferul autoturismului, un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, nu deținea poliță RCA valabilă, inspecția tehnică periodică era expirată și nu transcrisese dreptul de proprietate al autoturismului de la vechiul proprietar. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare”, au declarat, pentru Ora de Sibiu, reprezentanții IPJ Vâlcea.

Față de acesta se pare că a fost dispusă și măsura cercetării disciplinare.

Sursa foto: oradesibiu.ro

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like