Poliţistul Săndulescu şi un angajat al Primăriei Olăneşti, complici la infracţiuni! Vezi cum ajungeau banii pe amenzi în buzunarele lor!

 

Aşa cum anunţam într-un articol anterior, vineri ofiţerii DGA Vâlcea au dat năvală în incinta Poliţiei Olăneşti, dar şi în cea a Primăriei Râmnicu Vâlcea, ei punând sub acuzare două persoane. Este vorba despre poliţistul Ovidiu Săndulescu – agent rutier în cadrul Poliţiei Olăneşti (zis şi „Terminatorul” / foto dreapta), dar şi de un angajat al primăriei, complicele miliţianului.

La sfârşitul percheziţiilor, ofiţerii DGA Vâlcea au pus în mişcare acţiunea penală împotriva lor şi au stabilit modalitatea prin care cei doi au comis infracţiunile.

Iată comunicatul oficial al DGA:

„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar față de S.V.O., agent-șef principal de poliție în cadrul Poliției Orașului Băile Olănești, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Totodată, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de H.D., angajat la Primăria Orașului Băile Olănești, cu atribuții pe linie de casierie, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, în luna august 2015, inculpații S.V.O. și H.D. i-au solicitat 1.000 de lei unei persoane pentru a-i achita o amendă contravențională la regimul circulației pe drumurile publice, în vederea restituirii certificatului și plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, reținute de organele de poliție ca măsură complementară. Ulterior, H.D. a întocmit, în fals, o chitanță prin care atesta că a fost încasată amenda contravențională la Primăria Orașului Băile Olănești, chitanță pe care agentul de poliție a folosit-o la Serviciul Rutier Vâlcea pentru obținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare. Totodată, polițistul a întocmit o chitanță, în fals, prin care atesta că organele de poliție au încasat contravaloarea amenzii, pe care transmis-o funcționarilor Primăriei Orașului Băile Olănești pentru a se proceda la scăderea debitului respectiv.

De asemenea, în luna august 2016, inculpatul S.V.O. a încasat bani din amenzile contravenționale aplicate și nedepuse la organele fiscale, întocmind, în fals, documente justificative pentru sumele respective și nu a întreprins demersuri de cercetare a unui accident rutier cu privire la care a fost sesizat și în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.

Precizăm faptul că, pentru întocmirea probatoriului faptei, ieri, 18 noiembrie a.c., ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat 5 percheziții domiciliare la sediile a două instituții publice și la domiciliile unor persoane fizice, respectiv punctul de lucru al unei societăți comerciale, fiind puse în executare 2 mandate de aducere. Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au avut loc ridicări de înscrisuri de la instituții publice din județul Vâlcea”.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like