RECHIZITORIU. Prins cu droguri la coadă la covrigi în zona “24 de Trepte” din Râmnicu Vâlcea

Traficul și consumul de droguri a ajuns la cote alarmante în Vâlcea, în special în municipiul Râmnicu Vâlcea. Tinerii au ajuns să fie ridicați de pe stradă de mascați, iar numărul cazurilor nu este deloc mic. Asta în timp ce prevenire se face din ce în ce mai puțin, iar reprezentanții Centrului Antidrog Vâlcea dorm în papucii statului.

Nu mai departe de luna martie 2019, Răzvan Ionuț C., din Râmnicu Vâlcea, a fost luat pe sus de polițiștii de la SCCO Vâlcea chiar în timp ce se afla la coadă la covigi în zona “24 de Trepte” din Traian. Oamenii legii susțin că și-au dat seama că tânărul avea droguri asupra sa din cauza mirosului înțepător, iar când l-au percheziționat au descoperit că într-adevăr deținea cannabis.

Ulterior, mascații și procutorii DIICOT Vâlcea au descins la locuința sa, iar acolo au mai găsit o cantitate de 3,64 grame de ciuperci ce conţin Psilocine şi 0,88 grame de cannabis  ( substanțe confirmate în urma analizelor la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti). Suspectul a afirmat că deținea substanțele interzise pentru consum. Însă, acnhetatorii au găsit indicii că el făcea și trafic.

Răzvan Ionuț C. a fost pus sub acuzare pentru operațiuni privind circulația drogurilor de risc și deținerea de droguri pentru consum propriu, faptele fiind comise în concurs real de infracțiuni. Recent, tânărul a fost trimis în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea, în stare de arest la domiciliu.

Iată cum s-au derulat faptele, povestite de procurorii DIICOT Vâlcea în rechizitoriul lor:

“În ziua de 19.03.2019, în timp ce se afla în zona Complexului Traian din Rm. Vâlcea, cunoscut sub denumirea de 24 de trepte, inculpatul C. Ionuţ-Răzvan s-a aşezat la un rând format de mai multe persoane ce doreau să cumpere produse de patiserie, urmărind acelaşi scop. Avea în buzunarul gecii cu care era îmbrăcat o pungă de plastic ce conţinea 84,31 grame de cannabis pe care, astfel cum a afirmat, le achiziţionase de la Bucureşti, oraş în care se deplasase şi în acest sens, anterior cu o zi. Mirosul înţepător al drogurilor, simţit acut de cei din jurul său, a atras atenţia unor ofiţeri din cadrul SCCO Vâlcea care au procedat la efectuarea de verificări decoperindu-le astfel asupra sa.

A fost înregistrat dosarul cu nr. 41 D/P/2019, fapta care i s-a reţinut în sarcină fiind trafic de droguri; indiciile cu privire la faptul  că substanţele erau destinate traficării au constat în cantitatea mare a acestora şi, de asemenea, în împrejurarea, constatată în aceeaşi dată de 19.03.2019 constând în deţinerea, de aceeaşi persoană, a unui cântar de bijuterii, folosit, de regulă, pentru stabilirea cantităţilor ce urmează a fi puse în vânzare.  Acestea au fost confirmate de probele administrate ulterior.

Punerea în aplicare a mandatului  emis a condus la identificarea, printre altele, a unor cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, după cum urmează:

– 3,64 grame ciuperci ce conţin Psilocine (Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti psilocine face parte din Tabelul Anexă nr. I din Legea 143/2000);

–  0,88 grame de cannabis  (Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti cannabis face parte din Tabelul Anexă nr. III din Legea 143/2000)- act material constatat în contextul punerii în aplicare a mandatului de percheziţie domiciliară);

Cu privire la aceste ultime substanţe, materialul probator administrat a relevat că erau destinate consumului inculpatului. În concret pe tot parcursul urmăririi penale susnumitul a  menţionat că este şi consumator.

În acest context, în sarcina sa a fost reţinută şi infracţiunea de deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului. (…)

Prin încheierea penală nr. 27 din data de 20.03.2019, pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 780/90/2019 s-a dispus faţă de acesta luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.03.2019 şi până la data de 18.04.2019 inclusiv. (…)

În virtutea considerentelor descrise anterior, constatând că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate precum şi că faptele reţinute în sarcina inculpatului există şi au fost săvârşite de către acesta, în temeiul art. 327  lit. a C.p.p.”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like