Sătui de comportamentul penal, constructorii din Râmnicu Vâlcea vor dreptate prin instanțe

Chiar dacă liberalii și useriștii se acuză reciproc în presă și pe Facebook de faptul că alianța lor nu mai funcționează la Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea, când se pune problema să blocheze ilegal un constructor o fac senini și la unison. Este cazul unuia dintre cei mai buni constructori vâlceni, SC Romeo Impex SRL, societate condusă de Romeo Iliescu. La cea mai recentă ședință a consiliului, liberalii și useriștii au votat Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) pentru unii constructori, iar Romeo Impex a fost trecut pe lista neagră a indezirabililor. N-o fi cotizat, n-o fi prieten cu cine trebuie, a deranjat cumva undeva…? La toate aceste întrebări nu se poate găsi răspuns decât prin Parchet. Luni de-a rândul, principalul motiv pentru care PNL și USR au respins PUZ – urile cerute de atâția constructori a fost că actualul Plan Urbanistic General (PUG) nu mai corespunde realității din teren și că trebuie făcut un altul. Iar până la efectuarea unui nou PUG, PNL și USR s-au jurat cu limbă de moarte pe Facebook că nu vor vota PUZ – uri. Nu s-a realizat un nou PUG, dar liberalii au votat PUZ – ul pentru afaceristul Ion Bușcă (prietenul și susținătorul declarat al viceprimarului Virgil Pîrvulescu), iar useriștii pe al firmei Aston Tehnology. Ce s-a putut pentru cei doi nu s-a mai putut și pentru Romeo Impex care a primit vot negativ din partea celor două partide majoritate în consiliu. În acest fel se crează un dezechilibru economic grav, de natură penală, între constructorii din municipiu. Nu e posibil ca Parchetul să asiste cum PNL și USR împart constructorii în buni și răi, în funcție de propriile interese și prietenii. 

Romeo Iliescu a decis într-un final să acționeze precum SC Aston Tehnology, care acum câteva luni i-a chemat în judecată pe toți consilierii care le-au respins PUZ – ul, cerând prin instanță daune imense: 90.000 de euro fiecărui consilier al PNL și USR, pentru fiecare lună în care proiectul a fost blocat. Iliescu, un constructor de talie și mai mare, a procedat la fel. Redăm integral comunicatul de presă al acestuia, cu mențiunea că fiecare liberal și userist a primit prin executor judecătoresc plângerea prealabilă și o somație. La asta se ajunge atunci când intri în Consiliul Municipal mințind că vrei să reglementezi legal, dar te comporți arbitrar, în favoarea intereselor personale sau de grup.COMUNICAT DE PRESA

Romeo Impex Com SRL este o companie locala, înființată în anul 1994, care incepand cu anul 2007 a construit locuinte, spatii comerciale și birouri in Rm. Valcea si a devenit in timp principalul dezvoltator imobiliar din Rm. Valcea ajungand pana la acest moment la 750 locuinte construite și livrate, dupa standarde moderne care asigura un altfel de confort la preturi accesibile.
Proiectele noastre viitoare vizeaza constructia a 2400 apartamente, spatii comerciale și birouri, a 104 case in care vom investii sume considerabile si care vor aduce beneficii importante economiei locale, fortei de munca, bugetelor locale si de stat.
Proiectul nostru urmator, “RAZ Tower, pentru care avem finalizata intreaga documentatie tehnica are in vedere edificarea unei cladiri mixte de spatii comerciale, birouri si locuinte in centrul orasului si va fi arhitectural o cladire emblematica, dar in acelasi timp contemporana pentru oras si centrul civic.
Desi ar fi trebuit ca acest proiect sa demareze inca de la inceputul anului a fost mult intarziat de catre consilierii PNL si USR din cadrul Consiliului Local care s-au opus sistematic aprobarii proiectului nostru si inceperii ridicarii constructiei motivat de un asa zis vot politic care nu ar mai permite ridicarea unor constructii care sa dezvolte orasul.
Consilierii PNL si USR nu sunt interesati de faptul ca proiectul nostru“RAZ Tower” respecta toate conditiile de legalitate si a fost avizat anterior de catre aparatul de specialitate din cadrul Primariei. Mai mult, acest refuz este lipsit de orice motivatie legala care ne-ar permite sa remediem cumva proiectul nostru.
Ca atare, acest blocaj care ni se impune ne-a determinat ca la data de 02.09.2021 sa depunem o plangere prealabila la Consiliul Local si, totodata, sa somam personal, prin executorul judecatoresc, consilierii care se opun fara nicio motivatie reala proiectului nostru care se fac raspunzatori in mod direct pentru toate pierderile financiare suferite.
Desi regretam situatia la care s-a ajuns, pentru a ne apara drepturile si pentru a nu priva comunitatea locala de dezvoltare, in cel mai scurt timp vom initia o actiune in instanta unde vom solicita obligarea persoanelor vinovate la plata prejudiciilor cauzate.
Va comunicam somatiile transmise consilierilor mai sus mentionati si plangerea prealabila.

Administrator Romeo Iliescu

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like