SC Călimăneşti – Căciulata SA, acuzată că a încercat să saboteze ,,Mirajul Oltului”

Începem un serial de dezvăluiri şi păreri locale despre activitatea principalului furnizor de servicii turistice din Călimăneşti. Este vorba despre o serie de dezvăluiri cutremurătoare, interesante, unele presărate cu can – can, altele presărate cu fapte penale (de curând sau demult întâmplate) despre SC Călimăneşti – Căciulata SA. Politica acestei societăţi se răsfrânge ,,din greu” asupra oraşului staţiune, iar efectele vor fi prezentate pe parcurs.

Deocamdată prezentăm articolul principalului furnizor de informaţie locală din Călimăneşti, ziarul Cozia – Info. Colegii noştri scot în relief motivele şi modalitatea prin care patronatul societăţii a închis singurul ştrand aflat în afara zonei turistice (Căciulata – Cozia) şi care, în alţi ani, era plin de clienţi. N-o să vă vină să credeţi, dar ,,dedesubturile” au legătură cu primăria şi cu un mega – proiect ridicat în zonă. Citiţi şi vă cruciţi, cu gândul că urmează altele şi mai tari:

Ştrandul ,,Pescăruş” din Călimăneşti, închis şi lăsat în paragină intenţionat de SC Călimăneşti – Căciulata SA

Privită din exterior, oferta turistică a stațiunii pare foarte în regulă. Cu hoteluri frumoase, baze de tratament, restaurante și mult agrement. Dar această temelie de prosperitate și management este acoperită de o cortină care ascunde multe abuzuri, ilegalități, destine frânte, oameni „paradiți”, etc. SC Călimănești – Căciulata este o societate care freamătă de scandaluri, proastă administrare și servicii turistice de slabă calitate. Putregaiul din interior este „aruncat” cu bună stiință și premeditare către tot orașul, care este dominat de acești „insuficienți” veniți de la București pe post de investitori – proprietari.

După 18 ani „rubedeniile” PNȚCD-istului Ion Diaconescu taie și spânzură prin micuța stațiune balneoclimaterică așa cum le dictează interesele … Este și o vorbă, lansată de însuși Nicolae Petre (acționarul majoritar), care face multe dezacorduri gramaticale: „aicea e banii mei”!

Banii lui nu au reușit să finalizeze ştrandul Pescăruș din zona Călimănești, care zace în degradare și ruină. Imaginea dezolantă a fost așezată, sezonul estival 2018, în mijlocul obiectivelor frumoase (parcul central, gradină de vară, izvoare, alee de cură balneară) realizate cu multă trudă de către primăria orașului, tocmai ca să ofere atractivitate și zonei de aici. Este curios, cum din senin, acest ștrand este oprit din funcționare în contextul în care anii trecuți a funcționat, iar în zonă era singurul ștrand!

Răspunsul l-am găsit în mocirla din spatele acelei cortine mizerabile a SC Călimănești – Căciulata. Motivul ar fi noul proiect Mirajul Oltului, un somptuos aqua magic care urmează să fie inaugurat în scurt timp în zona Călimănești a stațiunii și care nu aparține societății hrăpărețe. Aparține Consiliului Județean și autorității locale. Loviturile din croșeu pe tema acestui SPA au fost aplicate cu mulți ani în urmă, când Nicolae Petre a aflat despre intențiile inițiatorului de proiect, fostul primar Ilie Amuzan și l-a „urecheat” în consecință. Pe motivul, patentat la adresa administrației publice din Călimănești: „Păi, pă mine m-ai întrebat dacă îmi convine?!”

Cu siguranță răspunsul lui Ilie Amuzan a fost unul neascultător, nesupus, în genul M…E PNȚCD, cum se poartă acum pe toate plăcuțele de înmatriculare ale autoturismelor! Pentru că de la depunerea respectivului proiect a început „intifada” la adresa lui Amuzan, Petre reușind la următoarele alegeri debarcarea edilului!!!

Supărat ca „măgarul pe sac” fostul maistru constructor, Nicolae Petre lovește acum în tot ce înseamnă UAT Călimănești și intersele de agrement ale stațiunii care nu are nicio legătură cu neîmplinirile din spatele cortinei SC Călimănești – Căciulata. (Dăescu Chirea Narcis)

loading...

You May Also Like