ȘCOALĂ din VÂLCEA, JEFUITĂ. Hoții sunt adolescenți!

/

O școală din județul Vâlcea a fost prădată de hoți recent, prejudiciul fiind destul de mare. Este vorba despre Școala Gimnazială Budești, iar furtul s-a înregistrat în perioada 28-30 septembrie 2018. Polițiștii vâlceni au descoperit că trei adolescenți de 17 și 18 ani au pătruns în incinta unității de învățământ, furând bunuri în valoare totală de 12.000 de lei. Este vorba despre televizoare, calculatoare, o motocoasă și multe alte bunuri.

Ulterior, tinerii au mai spart și o locuință din Budești, cauzând și acolo un prejudiciu de 10.000 de lei. O parte din bunurile furate au fost descoperite de polițiști în urma unor percheziții domiciliare efectuate în data de 19 octombrie 2018.

„Din verificările efectuate s-a stabilit că, în perioada 28 – 30 septembrie a.c., persoanele bănuite au pătruns prin efracție, în incinta unei școli, din localitatea Budești, de unde au sustras mai multe bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 12.000 lei. Totodată, în perioada 13 – 16 octombrie,  aceleași persoane, au pătruns, prin efracţie, într-o locuinţă din localitatea Budești, de unde au sustras mai multe bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, vineri, 19 octombrie a.c., faţă de cei 3 tineri s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 20 octombrie a.c., aceștia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, iar față de cei doi băieți de 18 ani a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Totodată, prejudiciul cauzat prin cele două infracţiuni de furt calificat, a fost parţial recuperat” – precizează IPJ Vâlcea. 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like