Senatorul Bulacu ,,s-a împănat” cu o minciună. Demonstrația că a fost făcut locotenent-colonel

Senatorul liberal Romulus Bulacu, deranjat de unele informații apărute în mediul online referitoare la faptul că a fost făcut ilegal colonel, a dat o replică publicându-și livretul militar pe blogul unui ziarist vâlcean. Conform livretului, Bulacu a terminat armata în 1983 cu gradul de sublocotenent. Dar de ce această pornire aproape disperată de a-și arăta gradul? Subsemnatul ,,și-a permis” o mică ironie pe Facebook, scriind despre Bulacu faptul că e colonel. De aici, scandal și încercări disperate de negare! Odată cu livretul, senatorul a făcut și un expozeu patetic despre vacanță, familie, Facebook și grade militare, tot în articolul cu pricina. Concluzia nedocumentată a ziaristului titular de blog (Adrian Pană) a fost că acuzatorii lui Bulacu se comportă ca la Radio Erevan și că de fapt liberalul e un biet sublocotenent. Haideți să vedem dacă e chiar așa….

Presa națională a publicat în 2011 și 2012 mai multe informații despre ridicările în grad (în rezervă) ale mai multor persoane, prin Ordin de Ministru. Epicentrul mediatic al scandalului a avut loc în momentul în care jurnalistul Robert Turcescu s-a autodenunțat public că este colonel al Armatei Române. În fapt, ministrul de atunci al MApN, Gabriel Oprea, a ridicat în grad o serie de persoane în mod ilegal, pe criterii politice, printre care și pe cel care era atunci vicepeședintele CJ Vâlcea, pedelistul Romulus Bulacu. Amintim că Oprea era președintele UNPR, partid balama de care PDL se folosea în Parlament pentru a face majoritate și pentru a guverna. Ulterior s-a dovedit că gradele nu au fost acordate pe baza unor criterii corecte, ci doar după bunăvoința celui care a fost rușinea Armatei Române, general cu patru stele Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, provenit din intendență. Pe lista anexată ordinului, la poziția 35, apare Romulus Adam Bulacu (Adam este prenumele tatălui și aceasta este uzanța militară). Din tabel reiese foarte clar că liberalul (pe atunci pedelist) nu era la prima ,,izbândă” de acest fel, fiind făcut locotenent colonel din loconenent. Deci, mai avusese loc o ridicare în grad pe numele lui Bulacu, având în vedere că acesta a terminat armata sublocotenent. Cel mai probabil, gradul i-a fost luat lui Bulacu de ministrul care l-a urmat pe Oprea pentru că i-a fost acordat ilegal. Dar de aici și până la a nega faptul că ai fost colonel, fie și pentru un timp, este cale lungă cât o minciună întreagă. 

Apărarea lui Bulacu. Persistă într-un neadevăr cras! 

,,Pentru mine nu are nicio valoare acel tabel, probabil îmi voi rezolva problemele cu Centrul Militar. În ceea ce mă privește, nu am primit nicio înștiințare de un astfel de demers. Dacă era adevărat, nu trebuia să fiu și eu anunțat? Nu ar fi trebuit să am și eu un livret cu alt document decât livretul cu gradul de sublocotenent?” – a spus în apărarea sa Bulacu. 

Este adevărat, în livretul din 1983 nu este prevăzut decât gradul de sublocotenent, dar ridicarea în grad a avut loc în 2011. Centrul Militar Județean (CMJ) nu operează ridicările în grad în livrete, decât dacă persoanele în cauză se prezintă la sediul Centrului pentru acest lucru. Bulacu n-a făcut-o, de aceea nu îi apare gradul de locotenent – colonel în livret. Dar în documentele oficiale ale CMJ a fost operată ridicarea în grad odată cu publicarea Ordinului Ministrului Apărării Naționale. Explicația lui Bulacu este ,,subțire” și ușor de demontat. Încă un detaliu simpatic (vorba colegului care a redactat articolul ,,de spălare”). Bulacu a prezentat livretul cenzurând numele și indicativul armei la care a făcut armata (vezi foto mai jos)? De ce?! În general, toți militarii, indiferent de grad, se mândresc cu arma pentru care au purtat uniformă. Bulacu se ascunde. Care este motivul? Explicații și dovezi, într-un viitor articol. 

Adrian Pană, ziaristul titular al blog – ului, a specificat că senatorul liberal a pățit-o ca la Radio Erevan. Documentele publicate mai jos demonstrează că respectivul blog își poate schimba liniștit actuala denumire în ,,Săgeata Liberală” (oficiosul PNL din anii 90 – 2000).  În 2011 ziarele locale și națioanle a publicat mai multe articole care devoalau faptul că Bulacu a fost făcut colonel pe criterii politice. Le redăm mai jos cu mențiunea că Pană nu l-a apărat atunci pe fostul pedelist. Nici n-ar fi avut cum, având în vedere că ziaristul era înscris în PNL și lupta cu ,,lăcustele portocalii” îi consuma tot timpul. Iată doar câteva linkuri:

http://www.curierul.ro/valentin-iliescu-si-romulus-bulacu-avansati-la-gradul-de-colonel/

https://www.voceavalcii.ro/5151-bulacu-si-iliescu-ridicati-in-grad-militar-peste-noapte.html

http://www.criterii.ro/index.php/en/arges/18-politicieni-din-arges-si-valcea-facuti-ofiteri-la-secret

http://militar.infomondo.ro/actualitate/oprea-a-efectuat-in-2011-si-2012-835-de-avansari-si-inaintari-in-grad-ilegale.html

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like