Socrul patronului de la Urban, găsit incompatibil de ÎCCJ. De ce nu se aplică o hotărâre definitivă?!

Consilierul local din Horezu, Dumitru Drăgănescu (PER) a pierdut procesul de incompatibilitate pe care l-a avut cu Agenția Națională de Integritate (ANI) la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pe 10 octombrie 2019, instanța supremă a decis cu majoritate să admită recursul formulat de ANI contra deciziei Curții de Apel Pitești care, la fond, îi dăduse câștig de cauză lui Drăgănescu. Ocazie cu care Drăgănescu (socrul patronului de la Urban, ,,magnatul gunoaielor”, Doru Florescu) își pierde mandatul. Sau și-l pierde doar în drept, fiindcă în fapt nu există o decizie a Consiliului Local sau a Prefecturii care să ia act de decizia ÎCCJ.

,,Noi am făcut o adresă către Prefectură și ni s-a spus că trebuie să le vină decizia ÎCCJ. Drăgănescu susține că mai are căi extraordinare de atac, dar noi știm că acelea nu exclud executarea deciziei. Așteptăm Ordinul prefectului” – a declarat primarul Nicolae Sărdărescu, întrebat de ce nu a pus pe ordinea de zi a CL Horezu vreun punct referitor la decizia ÎCCJ. 

Dacă Prefectura sau Consiliul Local Horezu încearcă tragerea de timp, comit un abuz. O hotărâre executorie, cum este aceasta dată contra lui Dumitru Drăgănescu, se pune imediat în aplicare. Drăgănescu a fost găsit incompatibil de ANI pentru că a participat, în calitate de consilier local, la dezbaterile din consiliu pe tema activității Urban în orașul Horezu. Menționăm că nu calitatea onorifică de socru al patronului de la Urban ,,l-a târât” în incompatibilitate, ci faptul că era salariat al acestei societăți.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like