Tânăr din Vâlcea, urmărit internațional. Vezi ce a făcut!

Un tânăr din comuna Dăești, județul Vâlcea, a fost ridicat, zilele trecute, de polițiștii de la Investigații Criminale, el având pe numele său un mandat de arestare internațional. Vâlceanul este acuzat de comiterea infracțiunii de înșelăciune, faptă comisă pe teritoriul Germaniei. Autoritățile din această țară au cerut arestarea și predarea lui. 

“Poliţiştii vâlceni l-au depistat pe tânărul, de 24 de ani, din comuna Dăești, județul Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de un judecător din cadrul Tribunalului Districtual din Deggendorf – Germania, pe raza comunei Dăești, județul Vâlcea. 

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de însușirea pe nedrept a unui bun, faptă prevăzută de art. 246, alin. 1 și alin. 2, din Codul penal german, constând în aceea că s-a mutat într-un loc  necunoscut din România, luând cu sine un autoturism pe care îl trecuse drept garanție la un contract de credit, în valoare de 14.540 euro, încheiat la data de 14 noiembrie 2018. 

Fapta se regăsește și în legislația română, putând întrunii elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune, fapă prevăzută și pedepsită de art. 244, alin. 1 din Codul penal român” – precizează IPJ Vâlcea.

You May Also Like