ȚEPARI din VÂLCEA, în AREST. Acum ei terorizează judecătorii. Vezi cine sunt!

/

Doi indivizi din județul Vâlcea i-au terorizat pur și simplu pe judecătorii din Vaslui. Ei cer în disperare să fie puși în libertate din arest preventiv, deși oamenii legii dețin suficiente probe care-i incriminează pe vâlceni într-un dosar de înșelăciune.

Constantin Adrian Cedica şi Marius Florin Parpala, de 20 şi 26 de ani, ambii din județul Vâlcea, sunt în arest preventiv, însă ei au mai avut un complice în demersul lor de a da zeci de țepe. Este vorba tot despre un vâlcean, Constantin Petcu, aflat în libertate sub control judiciar. Cei trei bărbați din Vâlcea au fost trimiși în judecată pe rolul Tribunalului Vaslui sub acuzația de înșelăciune.

Cum acționau!?

Conform organelor de cercetare penală, în perioada iulie – octombrie 2018, vâlcenii au reuşit, prin intermediul anunţurilor de mică publicitate, să păcălească nu mai puţin de 26 de persoane şi societăţi agricole, din mai multe judeţe ale ţării, cu aproximativ 180.000 de lei.

Cedica, Parpala şi Petcu postau anunțuri publicitate pe Internet scoțând la vânzare utilaje agricole pe care ei nu le dețineau în realitate. Clienţii interesaţi trimiteau bani într-un cont, sume care reprezentau un avans, iar apoi țeparii se făceau nevăzuți. Vâlcenii au fost prinși după ce un fermier vasluian și-a luat o mare țeapă, el fiind înşelat cu 32.600 de lei. Când a văzut că este pe cale să piardă o sumă mare de bani, omul a făcut plângere la Poliție, iar de acolo au început cercetările. Polițiștii au mers pe fir, au strâns probe, iar în final au descins într-un imobil din municipiul Râmnicu-Vâlcea, unde ţeparii locuiau fără forme legale. Cu această ocazie, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe telefoane, cartele telefonice, laptopuri şi sume de bani.  

Doi dintre țepari sunt recidiviști

Constantin Adrian Cedica şi Marius Florin Parpala sunt recidiviști. Cedică a fost condamnat în Anglia la 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi amendă de 180 de lire sterline după ce a fost prins având asupra sa un cuţit cu lama de 7,5 cm, o poşetă furată şi o pungă cu canabis. Asta în timp ce Parpala are la activ o condamnare de şase luni cu suspendarea executării pedepsei, primită în octombrie 2017, tot pentru înşelăciune.

loading...

You May Also Like