TRAFIC de INFLUENȚĂ în VÂLCEA. Le promitea oamenilor pensii pe caz de boală

Un bărbat a fost trimis în judecată în data de 21 iunie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea acuzându-l de trafic de influență. Gheorghe Popescu este inculpatul, iar el le promitea oamenilor că-și va folosi influența pentru a-i pensiona pe caz de boală, cerându-le sume importante de bani.

Popescu este la rândul său pensionar, iar pentru a face un ban în plus a început să-și dezvolte un fel de “afacere”, însă total ilegală.

“În intervalul decembrie 2014 – aprilie 2015, inculpatul Popescu Gheorghe a pretins suma de 1.000 euro şi a primit efectiv de la denunţătorul C.A. suma totală de 3.400 lei în mai multe tranşe, pentru a-l ajuta să se pensioneze pe caz de boală, respectiv în schimbul promisiunii de a-și trafica influența, pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, și pentru a interveni pe lângă medici care aveau ca atribuții și care puteau emite documente medicale (bilete de internare, tratament, ș.a.) necesare emiterii unei decizii de invaliditate (pensionare pe caz de boală) și pe lângă medici experți ai capacității de muncă din cadrul Comisiei de expertiză a capacității de muncă din mun. Drăgășani, inclusiv prin susținerea influenței pe care ar fi avut-o asupra unui medic expert, pentru a asigura obținerea de către denunţător a unei decizii de pensionare pe caz de boală

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Vâlcea.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”- se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like