BRACONAJ în VÂLCEA. Trei cetăţeni maltezi au vânat specii protejate de păsări

19 păsări, printre care şi specii pentru care vânarea este interzisă, au fost împuşcate de trei cetăţeni maltezi în urma unor partide de vânătoare ilegale. Poliţiştii din Vâlcea i-au prins în flagrant pe raza localităţii Orleşti, cetăţenii din Malta având asupra lor arme de vânătoare închiriate. Oamenii legii au descoperit că cei trei indivizi nu aveau autorizaţie pentru acţiunile lor, pe numele acestora fiind deschise dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic. Ţinând cont că o parte din păsările vânate sunt specii protejate, prejudiciul cauzat de braconieri se ridică la suma de 10.000 de lei.

“La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în flagrant delict, pe raza comunei Orlești, trei bărbați în vârstă de 24, 49 și 62 de ani, de cetățenie malteză,care se deplasau cu un autoturism de teren, iar în autoturism au fost descoperite 5 exemplare de vânat diferite specii, dintre care 4 făcând parte din specia exemplarelor de vânat pentru care vânarea este interzisă. De asemenea, au fost descoperite și trei arme de vânătoare pe care le dețineau în baza unui contract de închiriere încheiat cu un armurier de pe raza județului Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că în perioada 16-21 ianuarie a.c., cei trei cetățeni maltezi, ar fi recoltat 19 exemplare de vânat din diferite specii, respectiv rațe pestrițe și cufundari pentru care nu dețineau autorizație de vânătoare.

S-a luat măsura indisponibilizării autoturismului de teren, remorcii aferente și a unei bărci pneumatice, iar armele și cele 5 exemplare de vânat au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like