DOCUMENT! Primăria condusă de Sărdărescu, bănuită de fapte penale

Primarul Nicolae Sărdărescu a primit o ditamai lovitura chiar înainte de intrarea în campania electorală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a deschis urmărire penală ,,in rem” (asupra faptei) pentru obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri și abuz în serviciu. Presupusele fapte ar fi fost comise de administrația Sărdărescu și vizează bani luați de la bugetul de stat pentru repararea unor obiective distruse de calamități. 

Astfel, procurorii cer toate documentele emise de Primăria Horezu către Prefectura Vâlcea, dar și către alte instituții, prin care se cereau bani de la bugetul de stat pentru calamități. Punctual, magistrații anchetatori mai cer documente pentru refacerea podului de pe drumul comunal DC 144, peste pârâul Râmești, punctul Samu, pentru lucrările de refacere a platformei drumului comunal DC 147 Lunga – Vârful lui Roman și pentru lucrările de refacere a platformei drumului comunal DC 147 Romanii de Jos – Neagota. De asemenea, Parchetul mai este interesat de inventarul domeniului public al localității în care apar (sau nu apar) aceste obiective, proiectele tehnice care au stat la baza lucrărilor, contractele de achiziție publică și hotărârile de Consiliu Local prin care s-a decis efectuarea lucrărilor și alocarea fondurilor. 

Până pe 15 octombrie, polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Vâlcea vor trebui să ridice toate aceste documente. Situația lui Nicolae Sărdărescu devine din ce în ce mai grea.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like