GRAV. Bombele de la mall, anunţate de tânărul care a furat autobuze din Râmnicu Vâlcea

Panică generată în van în seara zilei de duminică, 12 ianuarie 2020, atunci când un tânăr de 18 ani a sunat la 112 şi a anunţat că ar fi fost amplasate bombe la River Plaza Mall şi la Shopping City Râmnicu Vâlcea. În total, din cele două centre comerciale au fost evacuaţi aproape 3000 de oameni, iar zeci de echipaje şi sute de poliţişti, pompieri, jandarmi şi ofiţeri SRI au fost alertaţi şi trimişi la faţa locului.

Evident, totul a fost o farsă, iar după ce s-a constatat că nu e nicio bombă în cele două două mall-uri, anchetatorii au încercat să afle cine a sunat la 112. Ei bine, în final au aflat, iar şocul a fost cu atât mai mare cu cât individul este cunoscut de poliţişti, după ce în 2018 şi 2019 a furat un autobuz, un microbuz şi un taxi, plecând la plimbare cu ele pe drumurile publice şi provocând incidente. Tânărul de 18 ani este Costin Moroacă, din comuna Dăeşti.

Condamnat pentru furt în scop de folosinţă

Anul trecut, Moroacă a fost trimis în judecată pentru furt în scop de folosinţă, el fiind condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate, respectiv la executarea unei măsuri educative sub supravegherea unui consilier de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Vâlcea şi a tatălui său. Mai mult decât atât, pe latură civilă, tânărul a fost obligat de instanţă să plătească daune civile către o societate de transport în comun.

Acum va fi cercetat penal….

“În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vâlceni a fost identificat un tânăr de 18 ani, din Dăeşti, bănuit că ar fi apelat abuziv şi a sesizat că în centrul comercial noi a fost amplasată o bombă. Se fac cercetări de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme , Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive” – precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

CITIŢI ŞI:

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like