UPDATE. Polițistul vâlcean acuzat că a încercat să violeze două minore este fiul primăriței din Racovița

/

UPDATE: Informații de ultimă oră în cazul polițistului vâlcean care a fost acuzat de tentativă de viol și corupere sexuală a minorilor. Potrivit unor surse, polițistul Gigi Iliescu este fiul primăriței comunei Racovița, din județul Vâlcea. Soția sa este tot polițist, împreună au doi copii și sunt mutați de 10 ani în Sibiu. Tot pe surse am aflat că el urma să se pensioneze și să candideze în locul mamei sale la Primăria Racovița, din partea PNL. Nu ne pronunțăm asupra vinovăției sau nevinovăției sale, menționăm doar acuzațiile oficiale pe care i le aduce Parchetul Sibiu. Facem precizarea că suspectul beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa nu poate înfrânge acest fapt.

Citiți, în continuare, acuzațiile ce i se aduc din partea Parchetului Sibiu

Are 50 de ani, este polițist de Ordine Publică la IPJ Sibiu și este originar din Râmnicu Vâlcea. Vorbim de un individ – Gigi I. – care ieri, 22 august 2019, a fost arestat la domiciliu și suspendat din funcție după ce a încercat să violeze două fete, una de 13 ani, iar alta de 17. El ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu cea mică în timp ce se afla cu ea la lotul național feminin de box, iar cu cea mare în timpul unei deplasări la o competiție.

Potrivit Parchetului Sibiu, agentul de poliție era instructor sportiv în afara orelor de program, mai precis antrenor de box, iar faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 și 17 ani.

„În cursul lunii aprilie 2018, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora de 12 ani la Bucureşti, unde persoana vătămată urma să se antreneze cu lotul naţional feminin de box, având în vedere că aceasta avea rezultate sportive foarte bune (de două ori campioană naţională la box) şi îşi dorea să facă sport de performanţă.
Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia.

În luna februarie 2019, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora în vârstă de 17 ani la Bucureşti, căreia i-a spus că urmează să susţină o demonstraţie sportivă pentru a exemplifica modul în care decurg antrenamentele efectuate sub coordonarea sa.
Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 şi 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)” – precizează Parchetul Sibiu.

Polițistul a fost angajat la IPJ Sibiu din sursă externă, iar acum este acuzat de tentativă de viol și corupere sexuală de minori. Tribunalul Sibiu a dispus împotriva sa măsura arestului la domiciliu, în timp ce șeful Poliției Sibiu a decis suspendarea din funcție.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like