FOTO-VIDEO. Polițiști bătuți pe DN 64, la Călina. IMAGINI din timpul reținerilor (UPDATE)

UPDATE 3: Frații Bursă din satul Călina au fost reținuți pentru 24 de ore. Marin și Constantin Bursă au fost băgați în arestul IPJ Vâlcea, ei urmând a fi propuși pentru arestare preventivă. Cei doi bărbați sunt acuzați de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 21 noiembrie 2019, aceştia urmează a fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Drăgăşani cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


UPDATE 2: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani susțin că în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.


UPDATE: Noi informații revoltătoare apar in cazul polițiștilor, în vârstă de 28 și 31 de ani, agresați de rromii de la Călina. Se pare ca dupa ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre politisti iar unul dintre ei ar fi apăsat si tragaciul doar ca încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartusele pe parcursul urmăririi. Doi dintre agresori au fugit și au fost prinși pe raza județului Olt. Între timp, mascații au descins în această dimineață la Călina, iar rromii au devenit iar agresivi, folosindu-se din nou armamentul din dotare, iar în plus au folosit și gaze lacrimogene. La Parchetul Drăgășani au fost duse la audieri 10 persoane, procurorii preluând cazul.
Nouă focuri de armă s-au tras pentru prinderea unor indivizi care au fugit de Poliție pe DN 64, între Drăgășani și Râmnicu Vâlcea. Când s-a reușit oprirea lor în trafic, ei i-au luat la bătaie pe cei doi agenți de poliție aflați în misiune. Gravul incident a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01.00. Polițiștii agresați au fost transportați la spital, ei având lovituri la nivelul feței.

“La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Național 64 ,au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat continuându-și deplasarea.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceștia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut.

În cele din urmă, autoutilitara a oprit în fața unei locuințe din satul Călina, iar în timp ce polițiștii s-au deplasat către autoturism, au fost agresați de către șofer și alte persoane aflate la fața locului.

Imediat în sprijinul polițiștilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliției Municipiul Drăgășani. Cei doi polițiști au fost transportați la o unitate spitalicească în vedere acordări de îngrijiri medicale.

Până în momentul de față au fost conduse la audieri mai multe persoane, fiind identificați agresorii. In cauză, cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like