UPDATE – PERCHEZIȚII la RAR VÂLCEA. Infracțiuni de corupţie, de serviciu şi fals

UPDATE 2: Şefa sucursalei RAR Vâlcea, Iuliana Moise (ALDE), a fost chemată de urgență din concediu medical la sediul instituției pe care o conduce. Interesantă coincidență: ieri, 10 septembrie, cu o zi înaintea perchezițiilor, Moise a intrat în concediu medical. Surse judiciare susțin că, deocamdată, ancheta nu o vizează personal.

UPDATE. Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, de serviciu şi fals,săvârșite în perioada 2017-2019, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor. În cursul zilei de astăzi, 11septembrie 2019, pe baza  autorizaţiilor emise de către instanță, se efectuează  în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, 24percheziții domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, inclusiv la o instituţie publică.

În această dimineață, mascații, ofițerii anticorupție de la DGA și procurorii au descins la Registrul Auto Român (RAR) Vâlcea. Se pare că este vorba despre o percheziție la sediul instituției, iar pe surse am aflat că ar fi vorba despre falsificarea datelor pentru înmatricularea unor mașini second-hand.

În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituții publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetați 3 angajați M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită și trafic de influență) și 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituției publice).

Suspecții funcționari publici sunt bănuiți de săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Vom reveni!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like