VÂLCEA. Bărbatul urmărit penal după ce a plecat din spital se apără…

Nicolae Bădulescu, bărbatul care s-a ales cu dosar penal după ce a părăsit Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, acolo unde se află în carantină, se apără. Omul spune că a plecat din salon pentru cinci minute, îmbrăcat în halat şi cu mască la gură, mergând până la poartă pentru a luat pachetul cu mâncare adus de mama sa.

Gestul l-a costat scump, pentru că el este acum cercetat penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Conform articolului 352 din Codul Penal, “nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Iată însă ce spune Nicolae Bădulescu despre cele întâmplate: ” Sunt negativ. Eu am fost pe data de 25 februarie am descărcat în Italia. Nu am avut contact cu nimeni. Nu sunt infectat. Am fost la poartă să-mi iau pachetul de la mama ca nimeni nu a vrut să o facă şi am revenit. Nu am avut contact cu nimeni, am avut mască şi halat. Nu sunt nebun să contaminez. Dar nu am nimic, eu am stat pe Franţa. Sunt pe camion comunitate, am avut o singură descărcare pe Italia pe data de 25 februarie”.


loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like