VÂLCEA. Bătrân de 93 de ani, tâlhărit de un tânăr cu cagulă pe față

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Gușoieni, județul Vâlcea, a fost arestat week-end-ul trecut după ce a tâlhărit un bătrân în propria lui locuință. Florin Daniel Băra va sta următoarele 30 de zile după gratii, iar, pentru depistarea sa, polițiștii au fost nevoiți să implice și câinele de urmă.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 11 mai 2019, când bătrânul de 93 de ani a sunat la Poliție și a anunțat că a fost deposedat cu forța de suma de 1700 de lei, tâlharul pătrunzând prin efracție în locuința sa.

Bărbatul avea o cagulă pe față în momentul în care a comis fapta, iar pentru a-i lua banii bătrânului, el a folosit un spray iritant lacrimogen pe care l-a pulverizat asupra acestuia.

Așa cum spuneam, pentru a-i da de urmă suspectului, polițiștii au implicat și câinele de urmă, fiind astfel obținute probe și indicii care au ajutat la identificarea lui Florin Daniel Băra, de 23 de ani, din Gușoieni.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar în urma probatoriului administrat, judecătorii Judecătoriei Drăgășani au dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Băra Florin-Daniel, recidivist, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12 mai 2019 şi până la data de 10 iunie 2019, inclusiv. Respinge cererea inculpatului de punere în libertate sau de înlocuire a măsurii arestului preventiv, cu măsura arestului la domiciliu sau măsura controlului judiciar. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu în sumă de 627 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare” – se arată în minuta instanței.

loading...

You May Also Like