VÂLCEA. Crimă din 2017, descoperită după deshumarea victimei. Ucigașul a fost prins acum

La mai bine de doi ani de la comiterea unei crime, polițiștii criminaliști și procurorii au descoperit cine este ucigașul. Întreaga poveste a avut loc la Bălcești. De fapt, inițial, victima a fost îngropată pe baza unui certificat medical de la medicul de familie, cauza morții presupunându-se a fi o boală de care aceasta suferea. Numai că, polițiștii și procurorii au primit noi indicii la începutul acestui an și au redeschis ancheta.

Astfel, luni, 23 septembrie 2019, victima a fost deshumată, iar medicii legiști vâlceni au stabilit că moartea a fost violentă și s-a datorat unor leziuni interne. Astfel, s-a descoperit că femeia de circa 60 de ani a fost ucisă în bătaie chiar de fiul ei. Incidentul ar fi avut loc în luna martie 2017, victima decedând după ce a fost bătută crunt de băiatul ei cu care locuia în aceeași casă.

Acum, criminalul a fost reținut, după ce și-a recunoscut fapta, și urmează să fie dus în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 25 septembrie 2019, reţinerea, pentru o perioadă de 24 ore a suspectului Deaconu Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de omor comis asupra unui membru de familie, iar la data de 26 septembrie 2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale. 

În cursul zilei de astăzi, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventive, pentru 30 de zile. 

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele: 

La data de 06 martie 2017, Deaconu Iulian a exercitat, la domiciliul său, acte de violenţă de intensitate ridicată asupra mamei sale, aplicându-i multiple lovituri cu pumnii la nivelul toracelui, urcându-se efectiv peste corpul acesteia şi continuând să aplice lovituri cu pumnii, acte de agresiune în urma cărora a survenit decesul victimei la aceeaşi dată. După uciderea victimei, inculpatul a ascuns fapta de omor, ocupându-se de înmormântarea mamei sale în cimitirul din or. Bălceşti, sat Goruneşti, pretinzând că decesul ar fi survenit în urma unor afecţiuni cardiace, fapta fiind descoperită ca urmare a denunţului formulat, în luna august 2019, de unul dintre copiii minori ai autorului, denunţ în baza căruia procurorul a dispus efectuarea unei expertize medico-legale autopsie cu exhumarea cadavrului, prilej cu care au fost constate leziunile care au determinat decesul  şi au fost stabilite împrejurările comiterii faptei.   

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. 

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – precizează Parchetul Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like