VÂLCEA. Hoţi de lemne, prinşi cu focuri de armă. Rromii au fost arestaţi după ce au agresat un pădurar (FOTO)

Incident grav într-o pădure din oraşul Brezoi, în zonele Valea lui Stan şi Păscoaia. Şase rromi, unii dintre ei veniţi recent din străinătate, au fost prinşi la furat de lemne. Cei care i-au prins în flagrant au fost doi pădurari, unul al Ocolului Silvic Voineasa şi altul al proprietăţii de pădure privată.

Întreaga poveste a avut loc în seara zilei de 25 aprilie 2020, când pădurarii au primit informaţii că se fură lemne din pădure, chiar de pe proprietatea publică a Statului Român. După ce au anunţat poliţiştii şi jandarmii, cei doi pădurari au plecat să identifice zona unde se taie ilegal. Ei au găsit şase rromi la faţa locului, care furau lemne fără nicio jenă. I-au avertizat să înceteze, însă hoţii au devenit violenţi verbal şi fizic. Ca urmare, pădurarul C.T., de la Ocolul silvic Voineasa, a făcut uz de armă, trăgând patru focuri de avertizare şi unul înspre rromii care deja se apropiaseră şi începuseră să-l agreseze.

Din fericire, la scurt timp au ajuns la faţa locului şi echipajele de Poliţie şi Jandarmerie, intervenindu-se în forţă.

Arestaţi pentru ultraj…

Două persoane de etnie romă au fost reținute de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, iar duminică, 26 aprilie 2020, au fost duşi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Este vorba despre doi fraţi, Mihai Bogdan Furdui şi Viorel Furdui, care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de ultraj.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi şi, în consecinţă: În baza art.226, art.223 alin.2 Cod procedură penală, raportat la art.202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă, pe o perioada de 30 zile, începând de la data de 26.04.2020 până la data de 25.05.2020 inclusiv, a inculpaţilor: – F M B, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj prev. de art. 257 alin 1 C.p. rap. la art.206 alin. 1 C.p şi distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.p., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. şi – F V, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 alin 1 C.p. rap. la art. 193 alin. 1 C.p În baza art. 230 C.p.p. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă al inculpaţilor F M B şi F V. Respinge cererile de luare a unei alte măsuri preventive dintre cele prevăzute la art. 202 lit. b-d C.p.p., formulate de către inculpaţi prin apărătorii desemnaţi din oficiu. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen., cheltuielile judiciare constând în onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu, în cuantum de 626 lei, pentru fiecare avocat, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 26.04.2020, ora 23.10” – se arată în minuta instanţei de judecată. 

Directorul Mihăilescu: “Valoarea prejudiciului produs pădurii – 29.400 lei”

Directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, a fost cel care a făcut public acest caz, avertizând că nu vor fi tolerate tăieri ilegale în nicio zonă a judeţului şi se va interveni în forţă pentru a împiedica furtul de lemne.

“Tânărul pădurar C.T. merită felicitări, mai ales că era singur,pe întuneric și a acționat corect, cu respectarea tuturor procedurilor. Volumul arborilor tăiaţi neautorizat – 36,5 m.c. Valoarea prejudiciului produs pădurii – 29.400 lei! Personalul silvic de teren a activat programul comun de acțiune Scutul Pădurii, iar organele de cercetare judiciară( 2 jandarmi și 2 polițiști ) au intervenit prompt! Mulțumim ofițerilor și subofițerilor Poliției Române și ai Jandameriei Române, care, chiar in condițiile efortului prelungit de peste o lună și jumătate, au găsit resursele fizice și au venit noaptea in pădure, pentru a sprijini personalul silvic cu atribuții de paza pădurilor!” – susţine directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like