VÂLCEA, în pragul unui DEZASTRU ECOLOGIC. Şefa Gărzii de Mediu continuă să tacă

/

Autorităţile publice locale, prin vocea prefectului de Vâlcea, Florian Marin, au anunţat în presă că decizia venită pe linia UE, de închidere a gropii de gunoi de la Măldăreşti, va fi pusă în aplicare odată cu 17 iulie. Totuşi, prefectul şi restul administraţiei nu explică unde va depozita Vâlcea gunoiul, începând cu data amintită. Sigur, există soluţii de avarie, dar acestea nu pot face faţă necesarului de depozitate. Iar o formulă care să prevadă ducerea gunoiului în afara judeţului nu este doar costisitoare, ci şi greu de realizat într-un timp foarte scurt. Or, gunoiul trebuie depozitat începând de luni, 17 iulie, undeva. Unde, rămâne de văzut.
În aceste condiţii, fericirea s-a aşternut pe chipul comisarului – şef al Gărzii de Mediu Vâlcea, Ramona Hogea. Este de notorietate publică faptul că aceasta, în calitatea oficială pe care o are, s-a alăturat soţului său în războiul cu SC Sacomet (firma administrator al gropii de gunoi) şi cu patronul acesteia, Florin Nicolaescu. Că două societăţi (Sacomet şi Ticon, condusă de Adrian Hogea) sunt într-un conflict deschis, este ceva comun. Dar că una dintre firme are posibilitatea să o distrugă pe cealaltă, prin relaţia soţ – soţie dintre administrator şi şefa Gărzii de Mediu, este cu totul altceva. Într-un episod trecut publicam declaraţia telefonică pe care ne-a dat-o Adrian Hogea, soţul comisarului – şef al Gărzii de Mediu Vâlcea, în care spunea că Ramona Hogea nu vrea să vorbească cu presa. Deşi funcţia pe care o deţine o obligă, fiind una şi de reprezentare, nu doar de conducere, Ramona Hogea sfidează în continuare opinia publică şi nu dă nicio explicaţie.
Cum a fost posibil ca o societate care tocmai se aflase într-un litigiu comercial cu firma pe care o conducea soţul comisarului şef al Gărzii de Mediu să fie supra – amendată chiar de această instituţie de control? Cum este posibil ca Agenţia Naţională de Integritate să nu intervină la flagrantul conflict de interese în care îşi desfăşoară activitatea Ramona Hogea: şef al Găzii de Mediu şi soţie de administrator al unei firme care se ocupă cu comercializarea rumeguşului? Probe ale acestui conflict de interese au fost prezentate public presei şi Comisiei de Dialog Social din Prefectura Vâlcea.
Pe fondul spectrului închiderii gropii de gunoi de la Măldăreşti, administrată de SC Sacomet, se aud zvonuri teribile. Surse din cadrul Gărzii de Mediu Vâlcea susţin că există salariaţi care şi-ar fi luat concedii (ba medicale, ba de odihnă) pentru că Ramona Hogea a ameninţat că-i va trimite la Măldăreşti să păzească groapa de gunoi. Am fi încercat să aflăm dacă este aşa chiar de la Ramona Hogea, dacă aceasta ar fi avut minima înţelegere faţă de nevoia de informaţie şi dialog pe care o are presa, mai cu seamă că domnia sa este salariat al statului român. Dar cum nu se poate vorbi cu Ramona Hogea, nu ne rămâne decât să ne întrebăm dacă zvonurile sunt reale. De unde atâta determinare pe aceasta să ,,cureţe” un agent economic?! Nu cumva din conflicte personale? Totuşi, lupta între Sacomet şi Ticon este inegală, având în vedere că între a doua societate şi Garda de Mediu există o asemenea legătură.
O întrebare rămâne: unde va fi depozitat gunoiul dintr-o mare parte a judeţului Vâlcea, începând cu marţi, 18 iulie 2017? Poate ne luminează Ramona Hogea!

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.