VÂLCEA. Polițist mituit în trafic. Vezi ce a pățit mituitorul!


Ca să scape basma curată după ce a fost prins în trafic conducând fără RCA, un șofer din Vâlcea – G.E.C. – a încercat să mituiască un polițist. Incidentul a avut loc în data de 11 iunie 2021, iar agentul de politie a denunțat imediat la DGA Vâlcea tentativa de mituire. Așa au intrat pe fie ofițerii anticorupție și procurorii, care au deschis un dosar penal.

”În timp ce inculpatul conducea o autoutilitară pe raza or. Călimăneşti, fiind oprit în trafic de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei or. Călimăneşti, a promis şi oferit acestuia o sumă de bani, pentru ca în schimb lucrătorul de poliţie să nu îndeplinească un act care intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv să nu procedeze la constatarea unei contravenţii la regimul rutier comisă de inculpat, constând în conducerea unui autovehicul fără asigurare RCA valabilă şi, pe cale de consecinţă, să nu aplice sancţiunile contravenţionale şi complementare prevăzute de lege, privind reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare” – precizează Parchetul Vâlcea.

Mituitorul a fost ridicat de oamenii legii, iar în fața anchetatorului și a avocatului său și-a recunoscut fapta și a acceptat încadrarea juridică, adică avea de dare de mită prevăzută de art. 290 alin 1 Cod Penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000. Ca urmare, în data de 29 iunie, a fost încheiat un acord de recunoaștere, iar inculpatului i s-a aplicat o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalul Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like