VÂLCEA. Tâlhărie în plină stradă. Suspectul, pus în libertate de magistrați

Reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată, un tânăr de 19 ani a fost pus în libertate de magistrații Judecătoriei Drăgășani, împotriva sa luându-se doar măsura controlului judiciar. Ionuț Sorin M. ar fi comis infracțiunea în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2019. El este acuzat că a tâlhărit un bărbat de 39 de ani, deposedându-l prin violență de un telefon mobil. Conform spuselor polițiștilor, între cei doi ar fi avut loc o înțelegere prealabilă, tânărul fiind împrumutat cu suma de 200 de lei de bărbatul de 39 de ani, iar în schimb dând gaj telefonul mobil. Între timp, Ionuț Sorin M. s-a răzgândit și și-a vrut telefonul înapoi, recurgând la violență pentru a-l obține.

“În fapt, în noaptea de 29/30 septembrie a.c., bărbatul de 39 de ani ar fi dat împrumut suma de 200 de lei, unui tânăr de 19 ani, din Drăgășani, acesta la rândul lui oferindu-i bărbatului, un telefon mobil drept gaj.În drumul spre casă, bărbatul ar fi fost agresat de tânărul de 19 ani, care l-ar fi deposedat prin violență de telefonul mobil.

Având în vedere probatoriul administrat, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Investigații Criminale au dispus reținerea pe 24 de ore a tânărului, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Vâlcea” – precizează IPJ Vâlcea.

Presupusul tâlhar a fost prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă, însă, așa cum precizam mai sus, Judecătoria Drăgășani a decis să-l pună de îndată în libertate și să instituie doar măsura controlului judiciar. Ionuț Sorin M. are doar interdicția de a nu se apropia de victima sa și de martori la mai mai puțin de 50 de metri.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like