VÂLCEA. Trei „hackeri” arestați în urma perchezițiilor. Vezi cine sunt!

/

Trei dintre suspecții din dosarul de fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani au fost arestați preventiv. Reamintim că marți, 9 aprilie 2019, procurorii DIICOT Vâlcea au efectuat percheziții în Vâlcea, Chiajna – județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu – județul Gorj și în București. Bărbații suspecți în acest dosar au vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, iar prejudiciul cauzat de ei se ridică la o jumătate de milion de euro. Așa cum spuneam, trei dintre ei au fost arestați preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Vâlcea. Aceștia sunt: Patric Alexandru Toma, Ciprian Gheorghe Popescu și Nicolae Cosmin Miron.

„În fapt, în perioada aprilie 2018-martie 2019, aceștia ar fi postat anunțuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuții purtate cu cetățeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri. Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniți de la peste 80 de persoane).

În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) și bani în valută.

La efectuarea percheziției domiciliare din comuna Chiajna, județul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din municipiul Drăgășani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de fraudă” – precizează anchetatorii.

loading...

You May Also Like