Vâlcean condamnat pentru tentativă de omor. Și-a înjunghiat victima de față cu polițiștii…

/

Un tânăr a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare după ce a înjunghiat un bărbat chiar în fața polițiștilor. Incidentul a avut loc în data de 21 iunie 2021, în orașul Băbeni, județul Vâlcea, însă agresorul și-a primit pedeapsa în anul 2023, în urmă cu câteva zile. Omul a fost acuzat de tentativă de omor, ieri, 8 martie, fiind identificat și reținut în vederea încarcerării în Penitenciarul Mioveni, din județul Argeș.


Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că trei indivizi înarmați cu cuțite și securi au mers, în seara zilei de 21 iunie 2021, la locuința unui bărbat din Băbeni, amenințându-l cu moartea și provocându-l să iasă din curte. Polițiștii au ajuns destul de repede la fața locului, însă nu au fost capabili să prevină tentativa de omor, deși erau prezenți în momentul în care un individ a scos cuțitul și l-a înfipt în victima sa. 

“Inculpaţii, fiind înarmaţi cu obiecte tăietoare, respectiv securi şi cuţit, s-au deplasat la locuinţa persoanei vătămate, din or. Băbeni, jud.Vâlcea,  proferând ameninţări cu moartea la adresa persoanei vătămate, în timp ce se aflau în stradă, în dreptul imobilului acesteia, manifestând un comportament violent, prin lovirea porţilor de acces în curtea imobilului, spre a o determina pe persoana vătămată să iasă din curte şi a o agresa, comportament care s-a manifestat pe o durată de aproximativ 10 minute, până când la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie. După ce persoana vătămată, pe fondul conflictului generat de inculpaţi, a lovit cu pumnul pe unul dintre aceştia, un alt inculpat (cel reţinut), s-a îndreptat în fugă către persoana vătămată, fiind înarmat cu un cuţit cu care i-a aplicat acesteia, din faţă, o lovitură în zona abdominală, actul de violenţă având un caracter spontan, executat cu rapiditate, spre surprinderea lucrătorilor de poliţie, care nu au putut împiedica agresarea victimei, care a suferit o plagă penetrantă înjunghiată, fiindu-i pusă în primejdie viaţa” –au precizat procurorii vâlceni în rechizitoriul lor.

Deși la fața locului s-au aflat trei persoane agresive, doar unul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani, din orașul Băbeni.

“În data de 8 martie a.c., polițiștii au dus la îndeplinire un mandat de executare a pedepsei cu închisoare a emis Tribunalul Vâlcea, pe numele unui tânăr 23 de de ani, din orașul Băbeni, județul Vâlcea. Persoana în cauză a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, la o pedeapsă de 3 ani si 6 luni închisoare, în regim de detenție” – anunță IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like