Verișoara lui Sărdărescu vrea să fie secretarul Primăriei Horezu. Prefectura Vâlcea consimte

Actuala conducere a Prefecturii Vâlcea ar putea face, ca ultim gest administrativ, dreptate într-o chestiune deosebit de importantă la Primăria Horezu. Mâine, 5 noiembrie, se pregătește o ticăloșie de concurs pentru ocuparea funcției de secretar al Primăriei. Este vorba de faza a doua a examenului oral pentru funcția amintită, pentru care s-au înscris ,,în luptă” două persoane: Monica Boaghe și verișoara primară a edilului – șef Nicolae Sărdărescu, Alina Bogorodea Apostoloiu. 

Monica Boaghe a terminat Facultatea de Drept din cadrul Univesității ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu în 2003. Lucrează jurist în aparatul primăriei Horezu din 2007 . Alina Bogorodea Apostoloiu este fiica ,,baronului de Horezu”, Marcel Bogorodea (personaj deosebit de bogat și controversat, condamnat în trecut la 10 ani de închisoare) și nora ,,baronului de Vaideeni”, Zâcă Apostoloiu. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității “Spiru Haret” din Râmnicu Vâlcea, în 2009. Din iunie 2017 este juristul Consiliului Local Horezu, post ocupat tot în urma unui concurs. La prima vedere pare marea favorită de mâine. ,,Amănuntul” nebăgat în seamă de instituțiile statului și în iunie 2017 și în noiembrie 2019 este gradul de rudenie pe care aceasta îl are cu primarul Sărdărescu: verișori primari. Marcel Bogorodea (susținătorul lui Sărdărescu în campania electorală) și Elena Sărdărescu (mama primarului) sunt frați. 

Pe 31 octombrie a avut loc proba scrisă a concursului, unde Monica Boaghe a luat 85 de puncte dintr-un total de 100, iar Alina Bogorodea Apostoloiu, 73. Din comisia de examinare au făcut parte Adriana Vlad (reprezentanta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici), Robert Drăgănescu (în calitate de arhitect șef al Primăriei, deși are diplomă de subinginer constructor, nicidecum de arhitect), Mădălina Drăgan (jurist, consilier pe achiziții publice, adusă de Sărdărescu în primărie în 2017), Daniela Badea (șef serviciu Taxe și Impozite) și Dorel Constantinescu (consilier la departamentul Mediu și Situații de Urgență din Prefectură). Deci, în afară de Adriana Vlad și Dorel Constantinescu toți ceilalți componenți ai comisiei de examinare lucrează sub directa conducere a lui Nicolae Sărdărescu (vărul primar al uneia dintre candidate). Nici Constantinescu nu îi este ostil primarului de la Horezu, ba din contră, având în vedere că este fiul fostului primar al orașului olarilor din anii ‘80. Familia Constantinescu și familia Bogorodea (plus neamurile aferente) au avut o relație foarte bună. De altfel, Dorel Constantinescu a punctat-o pe Alina Bogorodea Apostoloiu cu punctaj maxim (20), iar Monicăi Boaghe i-a dat doar opt puncte. Cel mai interesant punctaj l-a dat reprezentanta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, persoană fără nicio legătură cu sferele de influență din Horezu: 0 (ZERO) puncte pentru Apostoloiu. 

În cazul foarte probabil în care rezultatul îi va fi favorabil Alinei Bogorodea Apostoloiu, va mai avea cineva încredere în concursurile organizate de Primăria Horezu?! Vor sta și de data aceasta Prefectura și celelalte instituții ale statului cu mâinile în sân?!

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like