Vezi ce sumă s-a plătit pentru cumpărarea Motelului Capela din Râmnicu Vâlcea. Patronul, un excentric!

Aşa cum presa vâlceană a anunţat în urmă cu câteva luni, Motelul Capela a fost achiziţionat de Xavitel SRL, o societate cu afaceri profitabile în telecomunicaţii şi turism.
Xavitel a achiziţionat unul din cele mai tari branduri ale turismului din Râmnicu Vâlcea cu 4,2 de milioane (4.200.000) de lei. Din această sumă, construcţia a costat doar 500.000 de lei, restul fiind preţul terenului. Noul proprietar a dat lovitura având în vedere că la începutul licitaţiei publice Motel Capela costa aproximativ 8,6 milioane (8.600.000) lei.
Patronul Xavitel este prosperul om de afaceri Octavian Luţă, originar din Berbeşti şi, printre altele, deţine şi câteva zeci de spaţii comerciale, de unde pot fi achiziţionate produse Orange, în Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti. De câţiva ani a intrat şi în piaţa dezvoltatorilor imobiliari, construind două blocuri de locuinţe în Ostroveni. După ce a terminat de vândut toate apartamentele, s-a apucat de un al treilea, la care se lucrează în prezent. Ca un amănunt de culoare, despre Luţă se poate spune că este destul de excentric: la petreceri, uneori, îşi aprinde trabucul cu hârtii de 100 de euro.
Xavitel a avut raportată, pentru anul 2016, o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 33 de milioane şi un profit de 7, 5 milioane lei.
Licitaţia publică a fost organizată, în urmă cu aproximativ jumătate de an, de lichidatorul Ştefan Bordea din Focşani. Motelul Capela a aparţinut SC Batroscom SA, respectiv omului de afaceri vâlcean Nicolae Minea.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like