Vezi cine e primul lider politic local care atacă dur UZPR Vâlcea și gruparea Dinescu 

/

Președintele partidului Forța Dreptei (FD) Vâlcea este scriitorul Traian Dobrinescu. Face politică de peste treizeci de ani pe partea dreaptă a baricadei. Recent, într-o postare pe Facebook l-a tamponat pe Nicolae Dinescu, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) filiala Vâlcea. Putem marca prima reacție a unui lider politic local împotriva imposturii cocoțate la vârful UZPR Vâlcea. Subiectul este arhicunoscut, doar cine nu vrea să știe, doar cine fuge de adevăr nu-l cunoaște. O simplă căutare pe Google a situației de la UZPR Vâlcea relevă o grămadă de articole apărute în publicații locale care aproape la unison au semnalat gravele probleme de ordin moral și financiar. Probabil că teama de niște condeie prăfuite, cu public incert, îi face pe liberali și pesediști (care au pâinea și cuțitul la Vâlcea și la guvern) să țină deocamdată capul la cutie. Traian Dobinescu s-a decis să ia atitudine în public, mai cu seamă că este pe subiect. Nu a fost un oarecare în presa locală, ci a făcut parte dintre cei opt care au clădit Curierul de Vâlcea, primul cotidian postdecembrist din România. Apoi, a mai construit și condus alte publicații, dar nu se împăunează cu titulatura de ziarist profesionst întrucât nu își mai câștigă demult traiul din presă. Redăm pasajele despre Dinescu și UZPR din textul publicat pe Facebook. 

Sâmbătă, 22.10.2022, a fost comemorat la Drăgășani scriitorul Gib Mihăescu, la 87 de ani de la trecerea în eternitate. O scurtă slujbă religioasă la cimitir, cu 10 – 15 prieteni ai operei lui Gib, o vizită, tot scurtă, la casa memorială, cu aceiași prieteni fideli, apoi întâlnirea de la biblioteca municipiului Drăgășani, unde s-au adunat 50 – 60 de cititori și necititori ai comemoratului. Mult entuziasm, multă strădanie, puțină cerință estetică. Mi-a lăsat senzația de cerc închis, neaerisit. Și nu am putut să-i refuz memoriei bucuria „Festivalului Gib Mihăescu”, de altădată, cu inevitabilul concurs de proză, cu jurii formate din scriitori și critici literari de bună notorietate. Acum, sărăcie. În acea sărăcie, și-a făcut loc la prezidiu impostura. Nae Dinescu este nelipsitul de la nunți, botezuri, comemorări și parastase, doritor să împartă diplome ba din partea Academiei Olimpice, care n-a existat niciodată oficial, ba din partea UZPR. Sărăcia și impostura. Ce să caute la acea comemorare Nae Dinescu, cel care n-a citit o pagină din Gib Mihăescu?! Doar ca să-și ajusteze notorietatea de om bun la toate și la nimic temeinic. Dar în toată acea strădanie s-au remarcat două personaje: domnul Marian Bărăscu, omul care conduce Caravana Culturală a Drăgășaniului, și doctorul Alin Pavelescu, un adevărat OM al cetății, prezent în actul de cultură, în cel social, ca și în cel medical. Prin Domnia Sa am ajuns în acea zi de sâmbătă la Drăgășani. (…) Despre domn Nae și UZPR-ul lui vom mai vorbi în zilele.

Este corect să amintim și poziția deputatul USR Marian Lazăr care, deși s-a păstrat într-o notă nepărtinitoare pe subiectul UZPR, a organizat o întâlnire cu reprezentații breslei locale și cu gruparea Dinescu. Dobrinescu a decis să atace frontal impostura și lipsa de reprezentativitate din vârful UZPR Vâlcea și promite să facă front comun cu toți cei care s-au săturat de actuala situație. Dinspre PSD și PNL, tăcere de mormânt. Probabil consideră că e o problemă a breslei, uitând că, de fapt, este o imensă ,,hemoragie” de bani publici scurși cu acordul unor legi și regulamente făcute strâmb.

Atitudinea noastră nu vizează colegii de presă înscriși pe merit în UZRP, ci doar acele persoane care niciodată nu au făcut presă în mod profesionist, câștigându-și existența din această profesie. Încercăm din nou să facem distincție clară între jurnaliști și publiciști. Din păcate, legea și regulamentul de funcționare al UZPR nu fac.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like