Viceprimar din Vâlcea, acuzat de fapte penale grave. El a fost arestat şi trimis în judecată

Comuna vâlceană Livezi a avut, până de curând, un viceprimar extrem de controversat. De-a lungul timpului, Gheorghe Moşteanu a fost implicat în diferite scandaluri, fiind acuzat inclusiv de acte de violenţă. Ei bine, comportamentul său deviant l-a dus în cele din urmă în spatele gratiilor, el fiind arestat luna trecută pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și braconaj. Procurorii au instrumentat cazul destul de rapid, probele împotriva viceprimarului din Livezi fiind irefutabile, motiv pentru care, în data de 28 august 2020, Moşteanu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

În data de 5 august 2020, Gheorghe Moşteanu, viceprimarul comunei Livezi (suspendat acum), s-a trezit cu mascaţii la poartă, pe raza localităţii fiind efectuate cinci percheziţii domiciliare în acelaşi timp. Procurorii aveau indicii clare să vicele ar fi fost la o vânătoare ilegală în noaptea de 3 spre 4 august, el braconând un cerb a cărui valoare se ridica la 2.500 de euro. Ba mai mult, puşca pe care Moşteanu a folosit-o era deţinută cu încălcarea prevederilor legale.

„În fapt, probele administrate în cauză au stabilit că inculpatul Moşteanu Gheorghe deţine o armă de vânătoare fără a fi autorizat în acest sens, iar în noaptea de 03/04 august 2020, a practicat vânătoarea pe raza comunei Livezi, fără autorizaţie sau permis de vânătoare, folosind arma deţinută fără drept. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de organele de urmărire penală în data 4 august 2020, în posesia inculpatului au fost identificate cantităţi importante de carne de vânat  din specia cervideu, precum şi muniţie şi unelte/obiecte folosite la tranşarea şi transportul vânatului” – au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

 În urma percheziţiilor efectuate de mascaţi, de la locațiile vizate au fost ridicate, în vederea confiscării: capul unui cerb, 2 cartușe de vânătoare de calibru 12, dintre care unul confecționat artizanal și unul industrial, tuburi de cartuș, 46 proiectile metalice, calibru 4.5 mm, 38 de capse de inițiere,15 grame pulbere coloidală folosită la confecționarea cartușelor de vânătoare artizanale, cuțite, topoare și alte obiecte (ce ar fi fost folosite la braconaj), 8,5 kg de carne de vânat din specia căprior, alte bucăți de carne de vânat și două arme de vânătoare, de calibru 16, deținute legal și muniția aferentă, însă neasigurate conform dispozițiilor legale.

Pus sub urmărire penală, arestat şi apoi trimis în judecată

În cursul zilei de 5 august 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj şi a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bălceşti, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Moşteanu Gheorghe, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În data de 28 august 2020, anchetatorii au finalizat cercetările şi au decis să-l trimită în judecată pe viceprimarul suspendat din Livezi.

PSD i-a retras sprijinul politic

Pe plan administrativ şi politic, Gheorghe Moşteanu a fost exclus din Partidul Social Democrat, fiindu-i retras sprijinul politic. De asemenea, el a fost şi suspendat din funcţia de viceprimar.  

“Am prevăzut că vor fi probleme, ştiam că se va ajunge aici, tocmai de-aia noi l-am exclus din PSD Livezi. I-am retras sprijinul politic în urmă cu şase luni” – ne-a declarat primarul din Livezi, Ştefan Verdeş.

foto ilustrativ

CITIŢI ŞI:

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like