VICEPRIMARUL din LIVEZI s-a ales cu DOSARE PENALE după ce a intrat în CONFLICT cu cetăţenii. Şi primarul este nemulţumit de activitatea sa! (video)

Conflictele între vecini în satele româneşti sunt destul de comune şi nu mai surprind pe nimeni. Însă, atunci când unul dintre cei implicaţi în scandal este om de vază al localităţii sau, mai exact, un pion principal în administraţia publică locală, atunci totul ia o altă întorsătură. În comuna Livezi, judeţul Vâlcea, viceprimarul este implicat într-un mare scandal cu vecinii săi, dar şi cu alţi oameni din localitate, iar acuzaţiile ce i se aduc sunt destul de grave.
Trei dosare penale pe numele viceprimarului…

Gheorghe Moşteanu (foto stânga sus) este viceprimar al comunei Livezi încă din anul 2000. Culmea este că de atâţia amari de ani nu s-a auzit niciun cuvânt de rău despre persoana în cauză, însă în ultima perioadă, spun oamenii, comportamentul său s-a schimbat radical. Recent, pe numele lui au înregistrate două plângeri penale la Postul de Poliţie Livezi, fiind acuzat de ameninţări, dar şi de loviri şi alte violenţe şi distrugere. Dacă dosarul cu privire la ameninţări s-a clasat, în cel în care este acuzat de acte de violenţă încă se fac cercetări.

Şi asta nu e tot! Vicele Moşteanu mai are un dosar penal la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, întocmit în baza articolului 342 din Codul Penal, fiind acuzat de braconaj. În fapt, în urmă cu aproximativ două luni, viceprimarul s-a trezit la poartă cu mascaţii, aceştia din urmă dând curs unor informaţii primite din comună.

„Mă ameninţă că îmi pune foc și că mă mută din comună” – susţine vecina vicelui din Livezi

Dar, să revenim la conflictul dintre viceprimarul Moşteanu şi vecina sa Elisabeta Tofan (foto dreapta sus). Scandalul dintre cei doi a pornit se pare chiar după ce vicele a fost vizitat de mascaţi, iar de atunci, femeia susţine că este pur şi simplu terorizată, ultima „ciocnire” dintre ei având loc nu mai departe de zilele trecute.

„Sunt vecină cu viceprimarul Gheorghe Moșteanu la Livezi și mă ameninţă că îmi pune foc și că mă mută din comună. Mi-a omorât toți câinii. Nu știu exact de la ce a pornit acest conflict, însă mă bănuiește că i-am făcut plângere atunci când au venit mascații la poarta lui. De atunci, o ține una și bună că eu i-am adus mascații peste el. Au venit mascații ca să caute o armă de vânătoare la el, pentru că și poliția l-a urmărit vreo două luni tot pentru acest lucru. De atunci a început să mă agreseze, să tragă de mine, să mă lovească… Poliția îmi spune: ‹Noi nu avem, doamnă, ce să-i facem!›. A dat în mine și mi-a înnegrit un picior, iar când am mers la poliție mi s-a spus că nu e dovadă, că nu am ce face. Chiar șeful de post de la Livezi mi-a spus că asta nu este dovadă şi că îmi scot degeaba certificat medico-legal. Nu știu ce să mai fac, aproape zilnic mă jignește și-mi arunca vorbe grele. Nici la magazinul de la poarta sa nu mă mai duc pentru a evita conflictele cu el. Dar sunt inevitabile întâlnirile cu el, pentru că totuşi suntem vecini și de fiecare dată continuă cu amenințări, cu jigniri. Mai sunt oameni din sat care sunt jigniţi și amenințați de viceprimarul Moșteanu. Îi amenință că îi omoară, că le pune foc, că îi mută din comună… Sunt mulți cărora le e frică de el și de aceea nu depun plângeri penale. Eu am depus două plângeri penale împotriva lui, dar nimeni nu face nimic. Șeful de post al Poliției Livezi mi-a spus: Nu am doamna ce să îi fac pentru că a venit la mine si mi-a spus: ‹Da,am armă! Ce, vrei să iți fac la noapte o vizită cu ea?›. În concluzie, e un viceprimar care face de râs comuna. Nu-l găsești niciodată prin primărie, umblă beat, amenință femeile prin sat, omoară câinii și câte și mai câte. L-am filmat zilele trecute (vezi video mai jos – n.r.) când se afla pe terenul meu şi avea o boxă portabilă la el din care urla muzică populară. Nu ştiu dacă se vede bine în filmare, dar mă şi loveşte, iar poliţiştii au spus în continuare că nici asta nu e probă” – susţine şi declară Elisabeta Tofan.

„Nu este adevărat!” – afirmă vicele Moşteanu

De cealaltă parte, pentru că am dorit să aflăm şi ce are de spus viceprimarul PSD al comunei Livezi cu privire la acest conflict, Gheorghe Moşteanu ne-a declarat că nu este nimic adevărat din ceea ce susţine vecina lui. Ba mai mult, vicele o învinovăţeşte pe Elisabeta Tofan că a provocat scandalul.

„Este o femeie care nu este sănătoasă mintal. Chiar acum am venit de la poliție că am vreo două plângeri pe acolo. Le-am explicat că ține o turmă de câini prin fața blocului, face deranj şi are reclamații de la oameni, inclusiv de la directorul școlii. Am avut o discuție verbală cu ea, i-am spus să și-i lege şi să le dea decât noaptea drumul, nu ziua să muște oamenii bătrâni. Copiii care ies de la școală își aruncă cornul sau covrigul câinilor de frică să nu-i muște. A fost și amendată pentru acest lucru. Nu este adevărat că am agresat-o și nici că i-am omorât câinii. Am impresia că este și puţin deplasată. Şi de la serviciu au dat-o afară, de la Miniera Berbești, pentru că îi plăcea să vorbească și să jignească șefii. Și mie îmi vorbește urât și numai cuvinte urate spune despre mine prin sat. Și în dosarul cu braconajul am fost tot de ea reclamat că am puști și pistoale și m-am trezit cu băieții că vin să mă verifice. Au venit, au verificat și nu au găsit nimic. Eu nu am armă, doamnă! Să vedem cum soluționează dosarul, dacă nu au găsit nimic! Eu nu am permis de port armă” – ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Moşteanu.

Primarul vrea să ia măsuri pe plan politic…

Despre acest scandal, primarul Ştefan Verdeş nu a dorit să comenteze foarte multe lucruri, însă nu a putut să nu recunoască faptul că viceprimarul este reclamat de mai mulţi cetăţeni cu privire la comportamentul său. Ba mai mult, edilul nu este mulţumit nici de activitatea lui Gheorghe Moşteanu din primărie şi spune că a vorbit deja cu organizaţia locală a PSD Livezi pentru a lua măsuri. O eventuală măsură ar fi retragerea sprijinului politic, ce ar duce la înlăturarea vicelui din CL şi, implicit, din fruntea primăriei.

„Punctul meu de vedere este că viceprimarul nu-şi face treaba aşa cum ar trebui, însă eu nu am fost niciodată prezent la vreo dispută a lui cu oameni din localitatea noastră. Eu nu am nimic concret, ci doar ceea ce mi se povesteşte şi mie. Dar, în ceea ce priveşte activitatea lui, pot spune că e loc de mai bine. Nu pot să vă mint şi să nu vă spun că am mai auzit şi de alte plângeri din partea altor cetăţeni cu privire la comportamentul viceprimarului. Puteţi sta de vorbă cu oamenii din localitate şi o să vedeţi care e situaţia. Este o problemă la domnul viceprimar şi trebuie să o rezolvăm. Eu sunt primar PSD şi dânsul este viceprimar tot de la PSD şi am discutat şi la nivelul organizaţiei locale. De asemenea, am discutat pe această temă şi cu familia lui, cu prietenii şi colegii săi. Şi ei sunt indignaţi de o asemenea atitudine şi speră într-un reviriment” – ne-a declarat primarul Ştefan Verdeş, primarul comunei Livezi.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like