VIDEO. Imagini din timpul urmăririi rromilor din Călina, care au bătut și deposedat de arme doi polițiști ai IPJ Vâlcea

Cazul Călina a șocat o întreagă țară. Doi polițiști din cadrul IPJ Vâlcea au fost bătuți cu bestialitate, sechestrați, deposedați de armele din dotare, puși în genunchi și amenințați cu moartea. Totul s-a întâmplat în noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2019, când agenții de poliție au depistat în trafic, pe DN 64, o dubă care transporta ilegal porci. Polițiștii au procedat la urmărirea autoutilitarei, pentru că șoferul a refuzat să oprească la semnale. Ca urmare, așa cum puteți vedea în imaginile de mai jos, oamenii legii urmăresc duba câțiva kilometri buni, timp în care folosesc și armamentul din dotare, trăgând 12 focuri de armă, cu scopul de a-i prinde pe cei care, evident, încălcau legislația în vigoare.

Numai că, cei doi romi care se aflau în autoutilitară, frații Marin și Constantin Bursă, aveau alte planuri. Ei au condus până la locuința lor, iar pe drum și-au anunțat rudele că sunt urmăriți de poliție. Se vede pe filmare că polițiștii s-au dat jos din mașină în momentul în care duba a oprit în fața unei curți și au alergat, cu pistoalele în mână, să-i prindă suspecți. Agenții IPJ Vâlcea nu și-au dat seama însă că au picat într-o capcană, imediat după ei intrând în curte și alți indivizi.

Deznodământul se știe și l-am precizat și mai sus. Cei doi polițiști au fost bătuți cu bestialitate de rromi (loviți din spate, pe întuneric), au fost sechestrați în curte, deposedați de arme, puși în genunchi și amenințați cu moartea. Ei au fost salvați de alți colegi de-ai lor, care s-au dus să ofere spirijin. Frații Bursă se află acum după gratii, în arest preventiv.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like