VIDEO INCENDIAR! Filmat cu camera ascunsă, Schweighofer vorbeşte despre trei munţi din Vâlcea

/

Pe site – ul www.nostrasilva.ro există o înregistrare cu camera ascunsă în care apare unul dintre cei mai controversaţi afacerişti străini care îşi derulează afacerile în România, Gerald Schweighofer. Filmarea are aproape 40 de minute, dar noi am ales partea cea mai importantă pentru judeţul Vâlcea unde se vorbeşte despre trei munţi din nordul judeţului, retrocedaţi ilegal şi ajunşi în proprietatea SC Cascade Empire SLR (subsidiara Holzindustrie Schweighofer).

Munţii Galbenu, Puru şi Petrimanu (aproximativ 500 de hectare) din Vâlcea au fost cumpăraţi de Cascade Empire prin mandatarul Mircea Basarabă (condamnat la ani grei de puşcărie). Instanţele din România au dovedit că, pentru retrocedarea celor trei munţi, Basarabă a comis mai multe falsuri. Cascade Empire joacă rolul cumpărătorului de bună credinţă şi achiziţionează hectarele retrocedate în fals. Despre toate aceste ,,combinaţii” austriacul din fruntea puternicului concern nu ştie nimic. Sau se preface foarte bine! Pe durata înregistrării, deşi i se pun în faţă argumente grave cum că societatea sa ar fi parte la matrapazlâcuri, Schweighofer dă vina pe asociaţii şi pe salariaţii săi. Nu sunt discutate doar chestiuni legate de Vâlcea, fiindcă, după cum se ştie, Holzindustrie Schweighofer are afaceri în mai toate judeţele împădurite ale României. Filmarea cu camera ascunsă, realizată într-un restaurant, este de văzut în întregime, pe site. Noi am optat doar pentru partea care are legătură cu judeţul Vâlcea.

Amintim că în luna martie a acestui an, Cascade Empire a anunţat că a vândut pădurile pe care le deţinea în România unei societăţi din Suedie. Nici această tranzacţie nu a scăpat de controverse. Detalii despre acest subiect pe: https://www.indiscret.ro/2018/03/28/noul-schweighofer-al-padurilor-din-valcea-si-gorj/

Zilele trecute, Holzindustrie Schweighofer a fost ,,călcată” de procurorii DIICOT. În toate este un început…

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like