PERCHEZIŢII în VÂLCEA. Evaziune fiscală cu maşini second-hand (foto-video)

UPDATE: O singură percheziție are loc în județul Vâlcea, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

O grupare specializată în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală este vizată în această dimineaţă de marţi, 25 februarie 2020, de poliţişti. Anchetatorii au descins în 175 de locaţii din judeţul Vâlcea, dar şi din Bucureşti şi alte 19 judeţe. Gruparea a cumpărat mașini second hand și le-a vândut în România fără să înregistreze veniturile, cauzând un prejudiciu enorm de 35 milioane de lei.

Cele 175 de percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Anchetatorii au deschis în acest caz nu mai puţin de cinci dosare penale unor persoane care ar controla, direct sau prin interpuși, mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Suspecţii au cumpărat, prin intermediul firmelor, autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania. Ulterior, ei au vândut maşinile în România, însă au “uitat” să înregistreze veniturile în evidențele contabile. Mai mult decât atât, bănuiţii nu au declarat operațiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like