VIDEO: Percheziții în Vâlcea și alte județe. “Țepe” de peste 3,5 milioane lei…

/

O grupare infracțională, care opera în mai multe județe din țară, inclusiv în Vâlcea, a fost destructurată în această dimineață de 14 decembrie 2022. Procurorii DIICOT și polițiștii de Criminalitate Organizată au organizat 32 de percheziții domiciliare, în județele Harghita, Galați, Constanța, Ialomița, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mureș, Alba, Bihor, Ilfov și în municipiul București. Suspecții din dosar sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave,  fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani.

Anchetatorii au descoperit că, la începutul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în dauna unor societăți comerciale și la încheierea unor contracte de credit/plafon de scontare a unor efecte de comerț, pentru inducerea în eroare a unor instituții financiare nebancare.

“Pe parcursul anului 2022, la grupul infracțional organizat ar fi aderat și alți membri, care, prin intermediul unei societăți comerciale, folosind identități și calități mincinoase, ar fi achiziționat  mărfuri și produse de la societăți comerciale de pe întreg teritoriul țării, pentru plata cărora ar fi emis instrumente de plată, cunoscând că, la termenul scadent, nu va exista disponibil în conturile bancare.

De asemenea, pentru obținerea unor câștiguri consistente rapide, după achiziționarea mărfurilor, membrii grupului  le-ar fi comercializat  unor persoane fizice sau juridice cu prețuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 de lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate participă polițiștii din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate și serviciilor de combatere a criminalității organizate din Galați, Ploiești, Alba, Pitești, Mureș, Oradea, Constanța, Ilfov, Neamț, Ialomița, Dâmbovița și Vâlcea.

Acțiunea este susținută de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile din Bacău, Constanța și Târgu Mureș și ai inspectoratelor de jandarmi județene din Harghita, Dâmbovița, Ialomița, Vâlcea și Argeș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like