VIDEO/VÂLCEA: Zeci de tone de gunoi colectate dintr-o comună, îngropate în pădure

/

UPDATE: Poliția Vâlcea ia atitudine în privința gropii de gunoi ilegală de la Fârtățești. IPJ anunță, printr-o informare de presă, că polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma constatărilor, a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „eliminarea de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale din domeniu” conform prevederilor legii 211 din 2011 privind regimul deșeurilor. Cercetările sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, pentru lămurirea situației de fapt.


Inconștiență la o primăriei din județul Vâlcea. Zeci de tone de gunoi au fost colectate de la gospodării de angajații Primăriei Fârtățești, iar mai apoi îngropate într-o pădure din localitate. Cazul este unul de o gravitate extremă, iar Garda de Mediu a intrat deja pe fir, riscându-se chiar să se deschidă un dosar penal.
Din informațiile noastre, Primăria comunei Fârtățești a înființat un așa-zis serviciu de colectate a deșeurilor, deține mașini pentru transportul gunoiului, însă nu are autorizație de colectare și nici rampă de depozitare.
În aceste condiții, administrația locală s-a gândit să îngroape deșeurile în pădure. Garda de Mediu a fost însă sesizată de doi cetățeni, care au observat că ceva nu este în regulă. Ca atare, comisarii de mediu au confiscat deja mai multe utilaje ale primăriei, iar în perioada următoare se vor face săpături pentru a depista cât de mari sunt depozitele îngropate în pădure, în condițiile în care s-a descoperit că în doar o singură zi au fost îngropate 11 tone de gunoi. Primăria riscă amenzi de peste 200.000 de lei.

“Prea târziu pentru <6, vine Garda!>. După ce am primit apelul voluntarilor sub 30 de minute a fost timpul de reacție și deplasare din Râmnicu Vâlcea la Fârtățești. Ce am găsit acolo? O groapă ilegală de deșeuri patronată chiar de către primărie. Utilajele care transportau deșeurile și le îngropau aparțin primăriei. Azi dimineață au mai fost îngropate 11 tone de deșeuri și mascate cu pamant.

Urmează ca Garda de Mediu sa întocmească actele de control cu măsură complementara prin care utilajele intra in regimul corpului delict, probabil. Primaria are obligația sa ecologizeze locatia.

Din cauza unor astfel de primari și a faptului ca industria deseurilor este mai mult <neagra> decât <alba>, Romania e tot timpul amenintata cu notificarea UE pentru infringement” – a scris pe Facebook ieri, 24 iunie 2021, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like