12 focare de coronavirus în judeţul Vâlcea

Numărul focarelor de coronavirus din judeţul Vâlcea a crescut la 12. În momentul de față, în județ, există 4 focare de COVID-19 în centrele rezidențiale aparținând DGASPC Vâlcea (Centrul Zătreni – 109  cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 64 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 21 cazuri pozitive și Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive) şi 8 la agenți economici din județ.

De asemenea, în prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 99 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 38 asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 59 cu forme medii de boală și două persoane internate la ATI în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 31 de decizii de izolare și 74 decizii de carantină, în prezent, 349 de persoane afându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 44 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

loading...

You May Also Like